Briose cu Afine / Briose cu Banane si Afine (Vegane + Fara Gluten)

0 2,194

Stiti ce nu am mai facut de mult timp? Briose Cu Afine! Toata familia le adora si se fac atat de usor! Nici nu iti va vine sa crezi ca aceste briose cu banane si afine sunt facute fara oua, datorita texturii pufoase si aromei incredibile!

Briose cu Afine – Briose cu Banane si Afine Vegane / de Post

Briose cu banane si afine la micul dejun? Bineinteles! Aceste Briose cu Afine se incadreaza perfect la conceptul de mic dejun sanatos, deoarece nu contin gluten, oua, lapte si zahar rafinat.

Eu am optat sa folosesc afine pentru mentine briosele cat mai sanatoase, pentru a le savura la micul dejun alaturi de cafeaua mea, dar daca voua va place ciocolata, atunci va recomand sa incercati si reteta mea de briose cu banane si ciocolata.

Briose cu Banane si Afine Fara Gluten

Veti avea nevoie de faina de ovaz, afine proaspete sau congelate si banane foarte bine coapte care vor inlocui cu succes zaharul alb rafinat.

Faina de ovaz o puteti obtine usor prin simpla macinare a fulgilor de ovaz intr-un robot de bucatarie sau blender. Bananele trebuie sa fie cat mai bine coapte, deoarece acestea vor da gustul dulce si aroma delicioasa.

Puteti folosi afine proaspete sau afine congelate. Afinele congelate trebuie sa ramana congelate si incorporate doar inainte de a pune amestecul in tava pentru briose. Procedand astfel, afinele isi vor pastra forma in timpul coacerii.

Incercati si alte retete:

Briose cu capsuni si fulgi de ovaz

Briose vegane cu zmeura

Briose cu morcovi

Briose cu dovleac

Briose cu ovaz si merisoare

Cele Mai Bune Briose Pufoase cu Fructe Proaspete

Ingrediente

  • 3 banane medii, foarte bine coapte
  • ¼ cana ulei de cocos topit
  • ¼ cana zahar de cocos, optional
  • 1 ou de in (1 lingura seminte de in macinate + 3 linguri de apa calda)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 190g faina de ovaz fara gluten
  • 90g migdale macinate fin
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 1 cana afine

Instructiuni

1. Preincalziti cuptorul la 180C. Puneti 12 hartii de copt intr-o tava pentru briose.

2. Rupeti bananele in bucati mai mici si zdrobiti-le bine cu o furculita.

3. Preparati oul de in astfel, macinati fin o lingura cu seminte de in apoi transferati intr-un bol si amestecati cu 3-4 linguri de apa calda. Lasati sa stea 10 minute sau pana cand devine o substanta gelatinoasa.

4. Adaugati peste banane, ulei de cocos, zahar de cocos, oul de in si vanilia, apoi incorporati totul cu un tel.

5. Amestecati cu ingredientele umede, faina de ovaz, migdalele macinate, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Daca folositi afine proaspete, acum este momentul sa le adaugati si pe ele.

6. Turnati din acest amestec cat sa umpleti forma pana la jumatate. Puteti folosi o cupa pentru inghetata pentru a distribui amestecul in mod egal in toate cele 12 orificii.

7. Dati tava la cuptor si coaceti in jur de 15-20 de minute. Timpul poate varia si in functie de cuptorul fiecaruia. Lasati-le mai mult daca vi se par nefacute.

8. Scoateti delicioasele briose cu afine din cuptor si lasati-le sa se raceasca complet. Dupa racire va puteti bucura de ele alaturi de o cafea sau ca gustare rapida.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy