Briose cu Banane si Ciocolata

0 519

Briose cu banane si ciocolata vegane delicioase, moi si pufoase, intr-o varianta mai sanatoasa facuta din doar 8 ingrediente simple. Trebuie sa le incercati si voi neaparat!

Briose cu Banane si Ciocolata

Astazi este ziua brioselor, si m-am decis sa fac briose cu banane si ciocolata, deoarece aveam deja la indemana cateva banane bine coapte. Sunt mult mai sanatoase, ideale ca desert, gustare, sau pentru pachetelul copilului.

Initial am vrut sa pun nuci in locul fulgilor de ciocolata, dar copiilor din familia mea nu le plac nucile si am ales fulgii de ciocolata. Trebuie sa va spun ca ciocolata merge de minune la aceste briose cu banane.

De Ce Iubesc Reteta de Briose cu Banane si Ciocolata

  • Aceasta reteta de briose este pe baza de plante si nu contine lactate si oua. Eu am redus uleiul, si am folosit doar ¼ cana pentru a le face putin mai sanatoase. La final au iesit perfect moi si pufoase, iar fulgii de ciocolata sunt un plus bine venit.
  • Rapide si usoare. Aceste briose cu banane sunt super simple si gata intr-o clipita folosind banane bine coapte si cateva ingrediente simple.
  • Ideale ca gustare. Aceste briose vegane sunt minunate pentru un mic dejun sau gustare sanatoasa.

Cum Facem Briose cu Banane si Ciocolata

Iata un mic sumar al procesului de preparare al acestei retete:

Preincalziti cuptorul la 180C. Combinati faina, praful de copt, bicarbonatul de copt si sarea intr-un bol mediu/mare.

Intr-un alt bol, combinati uleiul, vanilia si zaharul apoi zdrobiti bananele.

Amestecati ingredientele uscate cu cele umede. Incorporati fulgii de ciocolata, cu mare grija sa nu amestecati in exces.

Luati din amestec si puneti-l in forme pentru briose. Presarati deasupra si cativa fulgi de ciocolata daca doriti.

Coaceti pana capata o culoare aurie, cam 20-25 de minute. Lasati-le sa se racoreasca putin si consumati-le alaturi de cei dragi.

Notite Pentru Briose Reusite

Pentru a va asigura ca aveti cantitatea de faina potrivita, puneti faina in cana de masurat cu o lingura si nivelati cu un cutit.

Nu amestecati in exces. Amstecati doar cat sa se combine ingredientele si astfel veti obtine briose pufoase.

Preparati-le fara ulei. Puteti face briose fara ulei, folosind sos de mere ca inlocuitor.

Inlocuiti indulcitorul. Puteti pune un alt indulcitor la alegere sau il puteti omite daca bananele sunt deja destul de dulci.

Adaugati mai multa aroma. Puteti pune chiar si o lingurita de scortisoara peste ingredientele uscate.

Mai Multe Retete de Briose

Briose cu fulgi de ovaz si banane

Briose cu merisoare si suc de portocale

Briose cu ciocolata

Briose cu capsuni si fulgi de ovaz

Mod de Preparare

Ingrediente

  • 1 ¾ cana, (224g) faina de spelta, sau alta faina la alegere
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ cana, (60ml) ulei de masline light sau ulei de cocos topit
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1/3 cana zahar brun sau zahar de cocos
  • 4 banane mici sau 3 banane mari (foarte coapte), zdrobite
  • ¼ cana fulgi de ciocolata vegani

Instructiuni

1. Preincalziti cuptorul la 180C.

2. Amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, si sarea intr-un bol mediu sau mare si puneti deoparte.

3. Intr-un bol mic, amestecati uleiul, zaharul si vanilia.

4. Zdrobiti bine bananele.

5. Combinati bananele zdrobite cu ingredientele umede si amestecati bine. Daca amestecul pare prea uscat, adaugati cate putin lapte vegetal.

6. Acum incorporati si fulgii de ciocolata fara a amesteca in exces.

7. Puneti forme de hartie pentru briose intr-o tava pentru briose sau ungeti tava cu putin ulei. Umpleti fiecare orificiu pana la jumatate.

8. Puneti gratarul cuptorului la centru si dati tava la cuptor apoi coaceti 20-25 de minute.

9. Cand sunt gata trebuie sa fie aurii deasupra si sa iasa scobitoarea curata din centrul brioselor.

10. Scoateti din cuptor si lasati-le delicioasele briose cu banane si ciocoalata sa se racoreasca 10 minute.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy