fbpx

Cea Mai Delicioasa Reteta de Baba Ganoush – Reteta Saraca in Calorii

0 1,170

Acest preparat usor denumit Baba Ganoush, este un dip cremos facut din vinete coapte. Merge de minune cu chipsuri Za’atar, paine pita, in sandwhici-uri sau fasii de legume proaspete.

Baba Ganoush Reteta Vegana Usoara

Cea Mai Delicioasa Reteta de Baba Ganoush - Reteta Saraca in Calorii

Daca m-ati urmarit deja de ceva timp probabil ca stiti deja cat de mult imi plac preparatele din Orientului Mijlociu iar aromele asociate cu acestea au un loc special in sufletul meu. Baba Ganoush este un preparat sanatos pe care il fac destul de des si m-am gandit sa impartasesc reteta cu voi.

Gustarile mele preferate consta in fructe proaspete, o mana de nuci sau un dip cu cruditati (bete de morcovi, castraveti sau fasii de ardei gras).

Hummus si Baba Ganoush sunt preferatele mele si le pregatesc destul de des deoarece au un gust delicios si sunt super usor de preparat.

Am impartasit cu voi anul trecut o alta reteta de Baba Ganoush, dar intre timp am incercat sa imbunatatesc reteta iar aceasta este si mai buna, in special cu paine pita sau cruditatile voastre preferate pentru o versiune mai sanatoasa si mai saraca in calorii.

Incearca si: Hummus cu Usturoi Copt

Ce Ingrediente Sunt Necesare Pentru Baba Ganoush?

Cea Mai Delicioasa Reteta de Baba Ganoush

Vinete – Folositi orice soi gasiti in magazine.

Tahini – Eu il pregatesc in casa dar puteti face si cel din comert.

Suc de Lamaie – Adaugati suc de lamaie in functie de cat de tare vreti sa iasa.

Patrunjel proaspat – Il puteti omite, sau inlocui cu alte ierburi proaspete precum busuioc sau coriandru.

Ulei de masline extra virgin – Acest ingredient este optional. Daca nu va doriti ulei in preparat, il puteti omite sau reduce cantitatea. Iar daca baba ganoush iese prea gros, adaugati mai mult suc de lamaie in loc de apa.

Sare – Eu folosesc cel mai des sare de Himalata. Puteti folosi obisnuita daca nu aveti.

Usturoi – Adaugati usturoi mai mult sau mai putin, in functie de cat de puternic vreti sa ii simtiti aroma.

Chimen macinat – Este optional dar va sugerez sa il incercati deoarece adauga aroma placuta.

Incercati sa faceti tahini acasa. Este mult mai convenabil si usor de preparat. Va las reteta (AICI)

Vrei Mai Multe Retete Asemanatoare?

Hummus cu ardei copt

Hummus cu avocado

Hummus cu sfecla rosie

Hummus cu ciocolata

BABA GANOUSH

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 catei de usturoi
  • 120ml tahini
  • Sucul de la 1 lamaie (sau dupa gust)
  • ½ lingurita sare
  • 4 linguri patrunjel proaspat pentru garnisit (optional)
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin (optional)
  • 1 lingurita chimen macinat

Garnisiti cu: paprika, ulei de masline, seminte de rodie si verdeata

Metoda de Preparare

1. Coaceti vinetele pe flacara aragazului sau in cuptorul preincalzit la 200 ºC pentru 40-45 de minute.

2. Decojiti-le apoi tocati-le putin dupa aceea transferati intr-un blender sau robot de bucatarie si adaugati restul ingredientelor.

3. Puteti servi imediat, dar are un gust mai bun rece de la frigider. Pastrati resturile la frigider intr-un recipient acoperit pentru 5-7 zile.

4. Eu am garnisit cu paprika, putin patrunjel proaspat si am servit Baba Ganoush cu legume (castraveti, ardei gras rosu morcovi si chipsuri Za’atar (paine pita condimentata).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy