Ceai de Coada Soricelului – Remediu Excelent Pentru Digestie si Inflamatie

0 537

Consumul de ceai de coada soricelului zilnic sau saptamanal poate da un boost major starii tale generale de sanatate. Ajuta la scaderea febrei si are proprietati antiinflamatorii. Afla mai multe despre ceaiul de coada soricelului in randurile de mai jos!

Ceai de Coada Soricelului – Un Remediu Excelent Pentru Diverse Afectiuni

Ce este ceaiul de coada soricelului? Este provenit dintr-o planta folosita in scop medicinal de mai bine de 60.000 de ani, fiind si printre primele plante medicinale folosite de oameni pana in prezent. In articolul de astazi vom discuta in detaliu totul despre renumitul ceai de coada soricelului.

Ce Este Coada Soricelului

Achillea millefollium sau coada soricelului este o planta care creste in emisfera Nordica si este foarte usor de recunoscut – tulpini tari, flori mici albe si frunze delicate ce se aseamana cu penele.

Coada soricelului este planta puternica care poate supravietui in medii dificile, fiind si unul dintre motivele pentru care se gaseste in foarte multe tari si traditii culturale.

Intrebuintari Ceai de Coada Soricelului

Aceasta planta poate fi folosita intr-o varietate mare de moduri, atat culinar cat si cosmetic. Se poate consuma intern sub forma de ceai pentru metabolism si sistemul gastrointestinal.

Cat ceai de coada soricelului ar trebui sa beti pe zi pentru a beneficia la maxim de proprietatile sale? Este recomandat sa beti 1-2 cani pe zi. Folosit topic, lasati ceaiul de coada soricelului sa se raceasca apoi aplicati-l pe rani, arsuri, zgarieturi si zonele inflamate ale pielii.

Cum Se Face Ceai de Coada Soricelului

Reteta este foarte simpla si usor de facut acasa in scop medicial. Iata cum se face o cana de ceai medicinal.

Ingrediente

  • 1 lingurita frunze de coada soricelului uscate
  • 1 cana apa filtrata
  • 1 felie de lamaie optional
  • miere dupa gust optional

Instructiuni

Adaugati 1 lingurita cu frunze de coada soricelului uscate (puteti include si tulpinile si florile) intr-un vas.

Adaugati apa clocotita peste si lasati sa stea 5 minute.

Strecurati ceaiul intr-o cana si serviti cu lamaie si miere.

Vezi si: Ceaiuri pentru pancreas

Beneficiile Ceaiului de Coada Soricelului

Cele mai bune beneficii ale ceaiului de coad soricelului este abilitatea sa de a vindeca rani, calma anxietatea, optimiza digestia, proteja inima, si stimula imunitatea, printre altele.

1. Vindeca Rani

Aplicat pe piele, combinatia sa de vitamine si antioxidanti prezenti in acest ceai poate accelera procesul de vindecare, protejand si impotriva infectiilor.

2. Anxietate

Cunoscut ca ceai calmant si folosit adesea pentru relaxare. Cercetarile au descoperit ca are proprietati anxiolitice si pot scadea hormonii totali de stres.

3. Mastita

Durerile de sani cauzate de alaptare (mastita) pot fi calmate ceai rece aplicat pe zona afectata. Nu este recomandat sa il consumati daca sunteti gravida sau alaptati.  

4. Probleme Inflamatorii

Cunoscut pentru capacitatea sa de a scadea febra si durerile asociate cu artrita, acest ceai are numeroase proprietati antiinflamatorii care va pot ajuta.

5. Digestie

Renumitul ceai de coada soricelului poate fi un stimulant digestiv, care poate calma stomacul suparat, inflamatia, intestinele si preveni dizenteria si simptomele diareei.

6. Hipertensiune Arteriala

Daca suferiti de hipertensiune arteriala, consumul acestuia poate fi o metoda linistitoare de a elimina simptomele afectiunii si de a usura presiunea asupra sistemului tau cardiovascular.

7. Sistem Imunitar

Daca vi se intampla sa raciti des atunci aveti nevoie de un ceai care poate intari sistemul imunitar.

Citeste si: Ceai de crusin beneficii

Efecte Adverse

Pe langa aceste beneficii, exista si cateva potentiale efecte adverse de luat in considerare, precum reactii alergice, sangerare si probleme cu femeile gravide sau care alapteaza.

Alergii

Daca aveti alergii la polen sau ambrozie, exista si o sansa sa aveti o reactie alergica la ceai de coada soricelului. Pot aparea pe piele sau in sistemul gastrointestinal. Asadar, consumati cu mare atentie si in cantitate moderata!!!

Tulburari de Sangerare

Acest ceai are anumite proprietati de subtiere a sangelui, daca luati deja un tratament pentru subtierea sangelui sau aveti tulburari de sangerare, consultati un medic inainte de a il consuma.

Sarcina

Coada soricelului este o planta puternica si poate afecta hormonii din organism, ceea ce inseamna ca femeile insarcinate sau care alapteaza ar trebui sa evite consumul acestui ceai de coada soricelului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy