Chec cu Dovleac de Post Pufos si Aromat

2 2,225

Toamna este sezonul dovlecilor, iar nu exista o modalitate mai buna de a-i valorifica decat prin prepararea unui delicios chec cu dovleac de post. Iata o reteta usoara, cu putine ingrediente, care va va incanta simturile.

Chec cu Dovleac de Post

Indragesc sa gatesc prajituri folosind legume si fructe sanatoase, deoarece acestea adauga o nota de umiditate si aroma deosebita oricarei prajituri de post. Checul cu banana, prajitura cu morcovi si nuci sau acest chec cu dovleac de post sunt printre preferatele mele, dar astazi va voi dezvalui reteta pentru o prajitura rapida cu dovleac, perfecta pentru sezonul toamnei, cand dovlecii sunt la cules.

Prajitura Vedeta a Toamnei

Sunt o mare iubitoare a ciocolatei, asa ca mi-am propus sa creez un chec marmorat de post cu dovleac si ciocolata. Rezultatul m-a uimit placut, iar aceasta prajitura este un deliciu de toamna pe care trebuie sa-l incercati!

In copilarie obisnuiam sa ma uit la Harry Potter in timp ce savuram o felie de chec cu lamaie si afine sau chec cu merisoare si portocale. Acestea sunt alte retete de prajituri de toamna pe care le recomand cu caldura, dar mai intai incercati aceasta minunatie cu dovleac.

Cine nu se gandeste la Halloween atunci cand simte mirosul imbietor al dovleacului copt cu scortisoara si ciocolata? Cu siguranta, acest chec cu dovleac de post va aduce aminte de atmosfera magica a acestei sarbatori.

Sa Facem sau Sa Nu Facem Piure de Dovleac, Aceasta Este Intrebarea!

Este o alegere a voastra! Dovleacul copt adauga umiditate prajiturii, dar puteti opta si pentru piure de cartofi dulci daca nu sunteti fani ai dovleacului. Atunci cand adaugati laptele vegan, fiti atenti la textura compozitiei.

Pot Face Checul cu Dovleac Fara Ciocolata?

Desigur! Pentru efectul marmorat, puteti amesteca cacao cu o parte din aluat, dar daca preferati varianta simpla, sariti peste acest pas.

Cum Sa Faci Checul cu Dovleac

Ingrediente:

  • 220g faina alba sau fara gluten
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite scortisoara
  • ½ lingurita sare
  • 340g piure de dovleac
  • 120ml ulei
  • 200g zahar
  • 60ml suc de portocale proaspat stors sau lapte vegan amestecat cu 1 lingurita de otet
  • 3 linguri seminte de in macinate amestecate cu 6 linguri de apa
  • 120g fulgi de ciocolata (optional)

Pentru Marmorat:

  • 3 linguri cacao
  • 3-4 linguri cafea calda sau lapte vegan

Mod de Preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 170°C si tapetati o tava cu hartie de copt pe fund si margini.
  2. Intr-un bol, amestecati faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si scortisoara.
  3. Intr-un vas, adaugati piureul de dovleac, uleiul, zaharul, sucul de portocale si semintele de in macinate, inmuiate in apa.
  4. Turnati ingredientele umede peste cele uscate si amestecati pana obtineti un aluat gros. Adaugati putin lapte vegan daca aluatul este prea gros sau uscat.
  5. Impartiti aluatul in doua parti. Intr-o parte, adaugati cacao si amestecati cu cafea calda sau lapte vegan pentru efectul marmorat. Adaugati de asemenea ½ cana de fulgi de ciocolata si amestecati.
  6. In tava pregatita, alternati linguri de amestec cu sucul de portocale si amestecul cu cacao.
  7. Continuati astfel pana terminati toate straturile din cele doua boluri.
  8. Coaceti in cuptorul preincalzit pentru 60 de minute. Verificati daca este gata cu o scobitoare sau betisor pentru frigarui. Daca iese curat, checul este copt.
  9. Lasati deliciosul chec cu dovleac de post sa se raceasca in tava timp de 20 de minute, apoi o puteti scoate si servi cu pofta.
2 Comentarii
  1. Deea spune

    Am facut aseara, miroasea minunat toata casa. A iesit pufos si crescut, cred ca ar fi mers sa il las chiar 1h si ceva, l-am lasat 50 de min. L-am facut impreuna cu copii si am folosit cartofi dulci… au lins castronul pana a stralucit, dupa ce am turnat compozitia in tava :))
    Multumesc!

  2. Adah spune

    Cu drag! Ma bucur mult. 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy