Chec cu Dovleac de Post Pufos si Ciocolatos

2 1,019

Cel mai pufos chec cu dovleac de post pentru sezonul de toamna, in care dovlecii sunt disponibili peste tot. Se face foarte usor si nici nu necesita foarte multe ingrediente.

Chec cu Dovleac de Post

Iubesc sa coc bunatati folosind legume si fructe sanatoase deoarece adauga umiditate si aroma oricarui chec de post, precum checul cu banana, prajitura cu morcovi si nuci, sau acest chec cu dovleac de post.

Oricum, sa fiu sincera prajitura rapida cu dovleac este una dintre preferatele mele in sezonul de toamna atunci cand dovlecii mei sunt gata de cules din gradina.

Chec cu Dovleac Usor

Imi place la nebunie ciocolata si m-am gandit sa fac un chec marmorat de post cu dovleac si ciocolata, iar rezultatul nu m-a dezamagit!

Incercati si: placinta americana cu dovleac copt

In copilarie obisnuiam sa ma uit la Harry Potter in timp ce savuram o felie de chec cu lamaie si afine sau chec cu merisoare si portocale, pe care va recomand sa le incercati si voi dupa ce testati aceasta reteta cu dovleac.

Prajitura cu Dovleac Pentru Halloween

De fapt, Harry Potter imi aminteste putin de Halloween pe cand mancam placinta cu dovleac, si probabil de acolo m-am si inspirat. Revenind la checul nostru, mirosul de dovleac copt cu scortisoara si ciocolata este absolut divin!

A Face Piure sau A Nu Face Piure, Aceasta Este Intrebarea

Bineinteles! Trebuie sa folosim piure de dovleac, sau piure de cartofi dulci ca substitut in cazul in care nu va place dovleacul.

Este foarte important sa retineti ca piureul de dovleac adauga umiditate checului si trebuie sa fiti foarte atenti atunci adaugati laptele vegan.

Pot Face Chec cu Dovleac Fara Ciocolata?

Desigur! Pentru a crea efectul de zebra, am luat din amestec apoi l-am combinat cu cacao. Sariti peste acest pas daca il doriti simplu.

Cum Sa Faci Chec cu Dovleac

Ingrediente

  • 220g faina alba sau fara gluten
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite scortisoara
  • ½ lingurita sare
  • 340g piure de dovleac
  • 120ml ulei
  • 200g zahar
  • 60ml suc de portocale proaspat stors sau inlocuiti cu lapte vegan amestecat cu 1 lingurita de otet
  • 3 linguri seminte de in macinate amestecate cu 6 linguri de apa
  • 120g fulgi de ciocolata, optional

Pentru Marmorat

  • 3 linguri cacao
  • 3-4 linguri cafea calda sau lapte vegan

Mod de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 170C si tapetati o tava cu hartie de copt pe fund si margini.

2. Intr-un bol amestecati faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si scortisoara.

3. Intr-un vas adaugati piureul de dovleac, uleiul, zaharul, sucul de portocale, si semintele de in macinate si inmuiate.

4. Turnati ingredientele umede peste cele uscate si amestecati pana obtineti un amestec grosut. Mai adaugati putin lapte vegan daca iese prea gros sau uscat.

5. Adaugati intr-un bol jumatate din cantitatea amestecului. Puneti cacaua intr-un bol apoi turnati cafeaua calda peste cacao si amestecati bine apoi incorporati in jumatatea ramasa. Adaugati si ½ cana fulgi de ciocolata si incorporati. Puteti omite fulgii de ciocolata daca nu ii aveti la indemana.

6. Puneti in tava o lingura din amestecul cu suc de portocale apoi deasupra o lingura din amestecul cu cacao.

7. Continuati astfel pana cand terminati tot amestecul din ambele boluri.

8. Dati in cuptorul preincalzit si coaceti pentru 60 de minute. Verificati centrul checului cu o scobitoare sau bat pentru frigarui. Daca iese curate inseamna ca este gata.

9. Lasati checul sa se raceasca 20 de minute in tava, apoi scoateti pe o farfurie si serviti.

2 Comentarii
  1. Deea spune

    Am facut aseara, miroasea minunat toata casa. A iesit pufos si crescut, cred ca ar fi mers sa il las chiar 1h si ceva, l-am lasat 50 de min. L-am facut impreuna cu copii si am folosit cartofi dulci… au lins castronul pana a stralucit, dupa ce am turnat compozitia in tava :))
    Multumesc!

  2. Adah spune

    Cu drag! Ma bucur mult. 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy