Cozonac Babka – Cozonac Impletit de Post
Cozonac Babka pufos cu straturi delicioase de giocolata ganache.
Acest cozonac babka este untos si pufos cu straturi de ciocolata ganache si o nota de scortisoara. Pentru a face acest cozonac de post impletit, veti avea nevoie de doar cateva ingrediente simple!
Cozonac Babka – Cozonac de Post Impletit cu Ciocolata Ganache
Pastele se apropie cu pasi repezi si trebuia sa impartasesc cu voi aceasta reteta vegana cu ingrediente simple din care o sa va iasa cel mai pufos cozonac babka pentru masa de Pasti.
Ce Tip de Drojdie pot Folosi Pentru Aluatul de Cozonac de Post?
Daca folositi drojdie uscata activa sau drojdie proaspata, va trebui sa o lasati sa se activeze inainte de a o folosi la reteta. Pentru a face asta puteti pune drojdia intr-un bol mic cu lapte cald si putin zahar. Lasati sa faca bule apoi folositi-o. Daca nu face bule inseamna ca drojdia pe care o aveti este prea veche.
Incearca si: Rulouri cu scortisoara si afine
Pot Face Cozonac Babka Fara Zahar?
Va recomand sa folositi zahar de cocos sau 2-3 linguri de sirop de artar in locul zaharului. Totusi, se poate pune pudra de stevia sau eritritol la preparatele coapte.
Am ales sa nu il mai insiropez dar daca va place insiropat, atunci incercati aceasta reteta de (cozonac babka insiropat).
Ingrediente
- 335g faina alba universala
- 125g lapte vegan, cald
- ½ cana (125g) unt vegan la temperatura camerei
- 3 linguri (40g) zahar, sau inlocuiti cu zahar de cocos/sirop de artar
- 1 lingura (10g) drojdie uscata activa
- 1/3 lingurita scortisoara macinata
- Un praf de sare
Umplutura de Ciocolata Ganache
- 110g ciocolata vegana maruntita sau fulgi de ciocolata dark
- 120g crema de cocos, partea intarita gasita deasupra laptelui de cocos de la conserva
Glazura (optional)
- 50g zahar, sau zahar de cocos
- 2 linguri apa
Mod de Preparare Cozonac Babka de Post
Pentru Aluat
1. Puneti hartie de copt intr-o tava de cozonac.
2. Combinati toate ingredientele pentru aluat intr-un bol pana se formeaza un aluat. Framantati aluatul 5-10 minute sau pana cand devine moale si elastic.
3. Puneti aluatul intr-un bol si acoperiti cu un prosop. Lasati sa dospeasca intr-un loc cald in jur de 1 ora sau pana cand si-a dublat volumul.
Pentru Ganache
1. Adaugati ciocolata si crema de cocos intr-o cratita mica la foc mediu. Amestecati pana cand toata ciocolata s-a topit, dupa aceea stingeti focul si lasati sa se racoreasca.
Formarea Cozonacului Babka
1. Pudrati masa de lucru cu faina. Intindeti aluatul intr-o forma dreptunghiulara. Marginile ar trebui sa fie mai lungi decat lungima formei de cozonac folosite.
2. Intindeti ganache lasand in jur de 2 cm distanta de margini. Daca va ramane ganache, il puteti turna deasupra dupa coacere.
3. Incepand cu partea lunga, rulati aluatul ca pe rulada. Folositi un cutit ascutit si faceti o taietura pe centru.
4. Impletiti cele doua bucati apoi puneti-le in tava. Acoperiti cozonacul si lasati-l sa creasca cel putin 1 ora la loc cald.
5. Dupa dospire, preincalziti cuptorul la 170°C. Va recomand sa folositi un termometru.
6. Coceti babka pentru 30-40 de minute. Cand este frumos rumenit deasupra, verificati cu bat de frigarui daca s-a copt bine la mijloc.
7. Daca cozonacul se rumeneste prea repede deasupra iar centrul ramane crud, atunci reduceti la 150°C si acoperiti cu folie de aluminiu fara a atinge cozonacul.
8. Puteti pune glazura de zahar daca doriti. Adaugati apa si zaharul intr-un vas la foc mediu. Amestecati pana cand zaharul s-a dizolvat. Imediat dupa ce deliciosul cozonac babka s-a copt, turnati glazura deasupra si serviti