Reteta de fursecuri din turta dulce crocante la exterior si moi la interior au o aroma fabuloasa de ghimbir, scortisoara si nucsoara. Este o reteta minunata pentru sarbatorile de Craciun iar cei mici le vor adora datorita formelor sale distractive.
Fursecuri din Turta Dulce – reteta de post
Reteta aceasta simpla se poate indulci dupa gust, puneti mai mult sau mai putin dupa cum doriti. Pentru a veganiza reteta am inlocuit untul obisnuit cu unt vegan, mierea cu melasa si laptele de vaci cu lapte de migdale. Pentru a da un gust deosebit acestor fursecuri din turta dulce am folosit condimente precum nucsoara, anason, scortisoara, ghimbir si anason stelat.
Cum Sa Faci Fursecuri Omuleti din Turta Dulce
Va recomand sa lasati aluatul sa se intareasca la frigider pentru 2-3 ore inainte de decupa formele dorite. Taiati folosind formele dorite direct pe tava in care urmeaza sa le coaceti tapetata in prealabil cu faina sau hartie de copt.
Dupa aceea mai lasati-le sa stea 10 minute in frigider pentru a va asigura ca isi vor mentine forma in timpul coacerii. Dupa coacere fursecurile tind sa fie moi dar nu va faceti griji deoarece se vor intari de indata ce s-au racit.
Timpul de coacere depinde de marimea si grosimea fursecurilor. Ba chiar determina cat de moi sau crocante vreti sa iasa. Ca incepator prima tava va fi un test ca sa poti determina cum iti plac mai mult. Eu le-am copt 11 minute astfel incat sa ramana moi la interior.
Inainte de a desena glazura, lasati fursecurile sa se raceasca complet! Si mare atentie sa nu le puneti una peste cealalta imediat dupa aplicarea glazurii.
Incearca si Alte Retete de Fursecuri
Fursecuri de Ovaz cu Ciocolata si Afine
Cele Mai Bune Fursecuri Aromate
Fursecuri festive pentru Craciun din turta dulce pe care copii le vor adora.
INGREDIENTE
- 112g unt vegan la temperatura camerei
- 168g zahar brun
- 180ml melasa
- ½ lingurita extract de vanilie
- 360g faina universala
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura (5g) ghimbir pudra
- 1 lingurita scortisoara macinata
- ½ lingurita nucsoara macinata
- ½ lingurita sare
- ¼ lingurita anason stelat macinat
GLAZURA
- 1 cana zahar pudra
- ¼ lingurita extract de vanilie
- 2 linguri lapte de migdale neindulcit
MOD DE PREPARARE FURSECURI DIN TURTA DULCE
1. Intr-un bol mare, cerneti faina cu toate ingredientele uscate si combinati bine.
2. Intr-un alt bol, adaugati untul inmuiat la temperatura camerei, melasa si zaharul brun.
3. Mixati cu mixerul pana devine un amestec cremos si pufos. Puneti vanilia si combinati. Puteti face asta si cu tel!
4. Incorporati ingredientele uscate folosind o spatula sau o lingura de lemn. Incorporati cu lingura apoi folositi mainile pentru a forma o bila. Dupa aceea infasurati bila de aluat in folie alimentara si dati la frigider 1-2 ore.
5. Dupa ce s-a racit, intindeti aluatul pe o hartie de copt pudrata cu faina. Pudrati si suprafata aluatului si intindeti la o grosime de 1 cm sau 2 maxim.
6. Taiati cu taietoare pentru fursecuri direct pe hartia de copt sau puneti hartia pe tava si taiati direct pe tava lasand suficient spatiu intre fursecuri.
7. Dati tava la frigider 10 minute in timp ce preincalziti cuptorul la 180C. Coaceti pentru 11-12 minute apoi lasati-le sa raceasca pe tava dupa aceea transferati pe un grilaj si lasati sa se raceasca complet.
8. Dupa ce s-au racit, decorati cu glazura. Puteti adauga colorant in glazura daca doriti. Depozitati aceste fursecuri din turta dulce intr-un recipient inchis etans.