Lipsa de magneziu simptome – Lipsa de magneziu sau hipomagnezemia, este o afectiune in care cantitatea de magneziu din corp este mai mica decat ar trebui. Magneziul este un electrolit important – (un mineral care transporta incarcari electrice). Lucreaza impreuna cu alti electroliti precum sodiu, calciu si potasiu.
Lipsa de Magneziu Simptome: Ce Este Deficitul de Magneziu?
Impreuna, acesti electroliti joaca un rol in dezvoltarea oaselor, productiei de energie, reglarea tensiunii arteriale si multe altele. Lipsa de magneziu (hipomagnezemia) apare atunci cand medicamentele sau unele boli modifica aportul normal al organismului, absorbtia sau excretia de magneziu. Continua sa citesti mai jos despre lipsa de magneziu simptome si importanta acestuia in organism.
Functiile Magneziului in Organism
Magneziul este un mineral esential sau electrolit, de care corpul are nevoie pentru a se mentine sanatos. Magneziul joaca un rol important in:
- Productia de energie
- Dezvoltarea dintilor si oaselor
- Functiile nervoase si musculare
- Nivelurile de zahar si proteine
- Reglarea tensiunii arteriale
- Sanatatea inimii
Citeste si: Ceaiuri pentru pancreas
De Ce Este Magneziul Important
Magneziul lucreaza cu potasiul, calciul si sodiul. Acesti electroliti sunt gasiti in celule, fluidele corporale, tesuturi si oase si sunt foarte importanti deoarece:
- Echilibreaza nivelurile bazei acide a corpului (Ph)
- Transporta nutrientii in si in afara celulelor
- Indeparteaza deseurile din celule
- Echilibreaza apa in organism
- Asigura buna functionare a nervilor, inimii, muschilor si creierului
Cand nivelurile de magneziu scad, rinichii vor regula cat de mult magneziu vor elimina prin urina. Productia de urina va incetini sau stopa incercand sa stocheze magneziul. Acest lucru devine o problema deoarece corpul nu reuseste sa elimine deseurile si prin urmare, afecteaza rinichii si alte organe.
Dezechilibre Electrolitice
Nivelurile mici sau mari al unui electrolit pot mari sau scadea alti electroliti, rezultand in dezechilibre electrolitice. Aceste dezechilibre electrolitice precum hipocalcemie (nivel scazut de calciu) sau hipokaliemie (nivel scazut de potasiu) pot aparea din cauza lipsei de magneziu severa.
Citeste si despre: Uleiul de masline baut dimineat pe stomacul gol
Lipsa de Magneziu Simptome si Semne La Care Trebuie Sa Fiti Atenti
Unul dintre primele semne a lipsei de magneziu este adesea oboseala. Totusi, exista si alte semne si simptome timpurii:
- Lipsa poftei de mancare
- Oboseala
- Slabiciune in corp
- Spasme musculare
- Greturi sau voma
- Rigiditate
Pe masura ce lipsa de magneziu se inrautateste, ar putea aparea si aceste simptome:
- Senzatie de amorteala sau furnicatura
- Tremuraturi
- Crample musculare sau contractii
- Convulsii
- Batai ale inimii anormale
- Schimbari de personalitate sau comportament
- Daune cardiace sau ischemie miocardica (muschiul inimii afectat)
- Coma
Din Ce Cauze Apare Lipsa de Magneziu
Deficitul sever de magneziu din cauza aportului mic provenit din dieta la oamenii sanatosi nu este neobisnuit deoarece rinichii elimina acest mineral prin urina.
Totusi, o dieta saraca in magneziu, absorbita scauzta, sau pierderile extreme de magneziu duc la deficit simptomatic de magneziu. Unele cauze include:
- Infometare
- Diaree severa
- Malabsorbtia grasimilor (incapacitatea de a absorbi sau digera grasimi)
- Disfunctia renala
- Alcoolismul
- Operatie de bypass gastric
- Anumite medicamente, inclusiv diuretice sau chimioterapie
Boli Asociate cu Lipsa de Magneziu
Boli gastrointestinale, alcoolism cronic, sindromului oaselor infometate, diabet de tip 2, boli de rinichi si pancreatita.
Hipomagnezemia este curabila dar detectarea cat mai timpurie face tratatmentul mai usor. Daca sunteti ingrijorat cu privire la deficitul de magneziu, discutati cu un medic despre testarea nivelurilor mici de magneziu.
Implementarea schimbarii la un stil de viata sanatos, precum imbunatatirea dietei si indepartarea consumului de alcool este un mod bun de a incepe sa faceti schimbari pe cont propriu.