Prajitura cu Mere de Post

0 468

Aceasta Prajitura cu Mere de Post are o aroma placuta de scortisoara si este moale, pufoasa si aerata. Combinatia dintre mar si scortisoara creeaza cea mai buna prajitura cu mere pe care toata familia o va adora.

Prajitura cu Mere de Post

De ce o numesc eu ca fiind cea mai buna prajitura cu mere? Ei bine, aceasta reteta de prajitura cu mere de post este usoara si are textura socant de moale si pufoasa chiar si fara oua.

O pregatesc adesea toamna si iarna si imi place sa ii adaug uneori si nuci sau nucsoara macinata. Se face usor si gustul va fi pe masura asteptarilor voastre. Asa ca haideti sa vedem cum se face prajitura cu mere.

Aveti nevoie de unt vegan pentru o aroma si textura bogata. Puteti folosi si ulei pentru a obtina o textura aerata dar se va sfaramita. Cel mai indicat ar fi sa folositi o combinatie de ulei si unt.

Incercati si: Prajitura rasturnata cu mere

Puteti pune si nuci maruntite amestecate cu zahar brun, scortisoara, nucsoara si cuisoare combinate cu ingredientele uscate necesare prepararii prajiturii.

Faina alba de grau este o alegere populara pentru prajiturii pufoase, combinatia ingredientelor pentru aceasta prajitura este absolut magica si va recomand sa o folositi daca nu aveti intoleranta la gluten.

Am folosit sos de mere pe care l-am obtinut prin fierberea merelor decojite pe care le-am scurs, racit si blendat.

Mod de Preparare

Ingrediente

  • 60g zahar brun
  • 80g nuci maruntite fin
  • 4 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • ½ lingurita nucsoara macinata
  • 420g faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita sare
  • 300ml lapte vegan la alegere
  • 110g unt vegan
  • 120ml ulei de floarea soarelui
  • 250g zahar alb
  • 180ml suc de mere neindulcit
  • 180g sos de mere neindulcit
  • 2 lingurite extract de vanilie

Instructiuni

1. Preincalziti cuptorul la 175°C. Ungeti o tava cu ulei sau unt vegan, apoi tapetati cu faina, dupa aceea eliminati faina in exces.

2. Intr-un bol, amestecati zaharul brun, nucile, scortisoara, cuisoarele si nucsoara.

3. Intr-un alt bol mare, cerneti faina cu praful de copt, bicarbonat si sare, apoi incorporati si amestecul de zahar brun.

4. Faceti o gaura in mijlocul fainii apoi adaugati laptele vegan, untul topit, uleiul, zaharul alb, sucul de mere, sosul de mere si vanilia.

5. Adaugati ingredientele umede peste cele uscate si amestecati cat sa se combine totul.

6. Turnati amestecul in tava pregatita si intindeti uniform cu o spatula. Loviti tava de masa daca s-au format bule.

7. Coaceti prajitura pentru 60 de minute. Mie mi-a luat 60 de minute dar timpul poate varia in functie de cuptorul dumneavoastra, asadar puteti testa centrul prajiturii cu o scobitoare, daca iese curata inseamna ca prajitura este gata.

8. Lasati delicioasa prajitura cu mere de post sa se raceasca pe un grilaj apoi o puteti servi. Optional o puteti decora cu o glazura si nuci maruntite.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy