Aceasta supa crema de cartofi dulci este atat de bogata si delicioasa. Este un preparat vegan satios si in acelasi timp perfect in sezonul rece, deoarece este o supa crema reconfortanta si va incalzeste.
Supa Crema de Cartofi Dulci
Trebuie sa incercati si voi supa crema de cartofi dulci! Este cu siguranta destul de satioasa pentru a fi servita la cina si in plus se face usor si nici nu necesita mult timp. Suna bine nu-i asa?
I-am mai adaugat si un ingredient care ridica supa la urmatorul nivel! Am adaugat unt de migdale. Cartofi dulci cremosi si crema de cocos amestecate intr-o supa imbogatita cu unt de migdale. O minunatie de incercat!
Incearca si: Supa crema de ciuperci
Ingrediente
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa medie, tocata fin
- 1 lingurita usturoi zdrobit
- 1 lingurita ghimbir ras
- ¼ lingurita piper cayenne
- ¼ lingurita nucsoara
- 2 morcovi mari, tocati
- 4 cartofi dulci mari (1.2kg, decoiti si taiati cuburi)
- 480ml supa de legume
- 400ml crema de cocos neindulcita
- 63g unt de migdale, optional
- Sare si piper dupa gust
Incercati si: Supa de ceapa
Instructiuni
1. Adaugati uleiul intr-o oala mare si sotati ceapa, usturoiul si gimbirul, pana cand ceapa este translucida si moale. Amestecati frecvent astfel incat sa nu se arda.
2. Puneti piperul cayenne si nucsoara apoi sotati. Apoi adaugati morcovii, cartofii dulci si continuati sa sotati cateva minute.
3. Puneti supa de legume si crema de cocos, aduceti la punctul de fierbere, apoi dati focul mai mic, acoperiti oala si lasati sa fiarba pana cand cartofii dulci si moi. La final adaugati untul de migdale si amestecati.
4. Blendati cu un blender de mana sau transferati in transe in vasul unui blender apoi inapoi in oala.
5. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Serviti cu piper negru si putin coriandru proaspat.