Tocana de Cartofi de Post (Aloo Gobi) – Tocana cu Cartofi si Conopida

0 953

Cea mai buna reteta de tocana de cartofi de post facuta cu conopida si un sos aromat cu condimente naturale care ii da un gust delicios. Tocana de cartofi si conopida sau aloo gobi, este un curry preparat in India si astazi vreau sa impartasesc reteta si cu voi!

Tocana de Cartofi de Post

Tocana de cartofi de post

Aceasta reteta contine cartofi (aloo) si conopida (gobi) intr-un sos de rosii aromat cu ceapa, usturoi, ghimbir si condimente. Tocana de cartofi de post este usor de facut dar va trebui sa urmati pasii de mai jos pentru a obtine tocana de cartofi gatita perfect.

Este foarte important sa gatim cartofii si conopida separat deoarece au timpi de gatire diferiti. Cartofii sunt mai tari decat conopida si din acest motiv nu le vom gati impreuna de la inceput.

Tocana de cartofi de post

Tocana de cartofi de post

Indienii au trei metode de a gati aceasta reteta de tocana de cartofi cu conopida:

1. Fierb cartofii apoi ii adauga peste sos si conopida.

2. Taie conopida in bucati mai mari decat cartofii.

3. Prajesc conopida si cartofii separat apoi le combina in sos.

Aceasta tocana de cartofi de post se poate servi cu lipie roti facuta din faina integrala de grau sau orez basmati fiert. Daca doriti pune lasa deoparte lipia si orezul si servi cu o omleta daca consumati oua.

Am adaugat seminte de fenicul si chimen care ajuta digestia. Acestea sunt bune pentru cei care nu sunt obisnuiti cu mancarurile picante sau care abia au introdus condimente noi in dieta.

La aceasta reteta se poate pune si mazare dar eu nu reusesc sa o diger cum trebuie si sfarsesc adesea cu arsuri de stomac, simtiti-va liberi sa adaugati daca o puteti digera.

Incercati si Mancare de linte cu cartofi dulci sau Tocanita de cartofi si mazare

Cum Se Face Aloo Gobi

Ingrediente

  • 500g cartofi, cuburi de 2cm
  • 325g buchetele de conopida
  • 2 cepe medii, tocate fin
  • 1 bucatica mica de ghimbir
  • 4 catei de usturoi mari
  • 400g conserva de rosii tocate
  • 5 linguri de ulei
  • ½ lingurita seminte de fenicul
  • ½ lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita chimen pudra
  • ½ lingurita pudra de chili, sau boia iute
  • ½ lingurita pudra de garam masala
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 frunza de dafin
  • ½ ½ lingurita seminte de coriandru zdrobite.
  • Sare si piper dupa gust
  • 125g mazare congelata, optional

Condimentele acestea se gasesc cu usurinta online. Cautati pe google (condimente indiene) si veti gasi site-uri care vand. Consumati condimente naturale deoarece sunt o optiune excelenta si benefica pentru organism.

Mod de Preparare

1. Puneti cartofii taiati cuburi intr-o oala cu apa, adaugati sare si ½ lingurita de turmeric apoi fierbeti cat sa se inmoaie dar sa isi mentina forma. Scurgeti apa si lasati cartofii deoparte sa se raceasca. Alternativ puteti praji cartofii si conopida!

2. Adaugati ghimbirul si usturoiul intr-un mojar si zdrobiti pana obtineti o pasta. Puteti face asta si la blender sau le puteti da pe razatoare.

3. Incingeti o cratita la foc mediu apoi adaugati uleiul. Puneti frunza de dafin si semintele apoi gatiti cateva secunde pana capata un miros aromat.

4. Adaugati ceapa si gatiti pana se inmoaie si devine translucida. Puneti pasta de ghimbir si usturoi si sotati pana dispare mirosul de crud cam 1-2 minute.

5. Adaugati condimentele si gatiti din nou 2 minute la foc mic amestecand continuu astfel incat sa nu se arda.

6. Adaugati floretele de conopida, amestecati si gatiti 1-2 minute apoi adaugati rosiile. Acoperiti cratita cu un capac si lasati conopida sa fiarba pana se inmoaie al dente.

7. Dupa aceea puteti adauga si cartofii si mazarea daca doriti sa puneti. Fierbeti pentru inca 5 minute, stingeti focul si presarati deasupra coriandru sau patrunjel tocat.

8. Serviti tocana de cartofi de post cu orez sau lipie facuta in casa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy