TOP 5 Cele Mai Bune Plante Pentru Eliminarea Parazitilor Intestinali

0 3,951

Daca crezi ca ai sau (chiar ai) paraziti intestinali, ai putea fi interesat de cateva remedii naturale care te vor ajuta sa iti recapeti sanatatea. Parazitii intestinali sunt in mod obisnuit cauzati de protozoare (organisme unicelulare care se pot multiplica in corpul tau sau helminti (viermi parazitari sau larve care nu se pot multiplica in corpul uman). Iata mai jos cateva plante de ajutor pentru eliminarea parazitilor intestinali.

Plante Pentru Eliminarea Parazitilor Intestinali

Parazitii sunt aspri, dar anumite plante sunt si mai aspre. Cu ajutorul acestor plante care ucid parazitii precum triphala si vidanga, va pot scapa de aceste creaturi care va rapesc sanatatea. Citeste in continuare despre eliminarea parazitilor intestinali pe cale naturala.

Prin combinarea plantelor, poti avea un avantaj asupra modurilor lor diferite de actiune. De exemplu, una ar putea interfera cu productia de energie a parazitilor, in timp ce cealalta planta ar putea ataca sistemul lor nervos.

Plantele ofera si unele efecte benefice, precum sprijinirea sistemului imunitar, imbunatatirea fluxului biliar, si imbunatatirea sanatatii.

Simptome Paraziti Intestinali

Cautati asistenta medicala imediat daca suspectati ca aveti paraziti intestinali. Doctorul va poate prescrie un tratament potrivit sau recomanda masuri de preventie. Iata care sunt primele simptome cauzate de parazitii intestinali.

 • Balonare
 • Diaree
 • Oboseala si slabiciune
 • Gaze
 • Greturi
 • Vierme in scaun
 • Durere de stomac sau sensibilitate
 • Voma
 • Pierderea in greutate

Vezi si: 8 Ceaiuri care elimina gazele si balonarea

5 Plante Care Ajuta la Eliminarea Parazitilor Intestinali

Esti pregatit pentru o deparazitare naturala? Multe plante omoara parazitii natural, si au multe alte beneficii pentru sanatate. Iata top 5 plante pentru eliminarea parazitilor intestinali, vidanga, neem, triphala, cuisoare si holarrhena.

1. Vidanga

TOP 5 Cele Mai Bune Plante Pentru Eliminarea Parazitilor Intestinali

Vidanga (Embelia ribes) este o planta care creste in India. Vidanga este cunoscuta sub denumirea de “piper negru fals” deoarece fructele acestei plante se aseamana cu boabele de piper negru.

Vidanga este o planta utilizata in medicina Ayurvedica pentru eliminarea parazitilor intestinali precum (helminti si viermi parazitari). Pe langa asta au si o multime de beneficii pentru sanatate si este folosita in 75 de remedii Ayurvedice diferite.

Intr-un studiu, extractul boabelor de vidanga a aratat 85% actiune efectiva impotriva helmintilor Haemonchus contortus in stagiu larvar. Aceste lucru a fost similar cu eficacitatea unui medicament comun antiparazitar.

2. Neem

TOP 5 Cele mai bune plante care elimina parazitii

Cunoscuta si ca Azadirachta indica, o copac care creste rapid poreclit “farmacia satului” deoarece are multe beneficii pentru sanatate. Acest lucru implica fructele, frunzele, semintele, uleiul, coaja si radacinile de neem.

Ambele studii, de laborator si pe animale au aratat ca neem are actiuni antiparazitare impotriva helmintilor, inclusiv cei care invadeaza tractul digestiv.

Un fitochimical din neem, denumit azadirachtin este toxic asupra sistemului nervos al parazitilor. Promoveaza si excretia lor in scaunele dumneavoastra.

Aditional, neem este folosita in unele tari Africane pentru prevenirea si tratatrea malariei. Malaria este infecita parazitara transmisa de tantari. In concluzie, neem ajuta la eliminarea parazitilor intestinali si malariei.

3. Triphala

TOP 5 Cele Mai Bune Plante Pentru Eliminarea Parazitilor Intestinali

In limba Sanskrit (limba vorbita in India antica), triphala inseamna “trei fructe”. Acest remediu Ayurvedic antic este o combinatie din trei fructe uscate, care sunt in general folosite in proportii egale.

 • Amalaki sau agrisa Indiana (Embelica officinalis)
 • Bibhitaki (Terminalia bellerica)
 • Haritaki (Terminalia chebula)

Triphala va pote ajuta sa va aparati de paraziti in multe moduri. Studiile sugereaza va poate:

 • Proteja impotriva parazitilor protozori: Contine flavonoide si tipuri alcaloide de fitochimicale care ajuta la eliminarea parazitilor intestinali protozori (parazitii unicelulari).
 • Actioneaza impotriva helimintilor parazitici: Fiecare compus al triphalei ajuta impotriva helimtilor. Combinatia acestor trei ingrediente este foarte puternica impotriva viermilor parazitari.

Citeste s: Beneficiile ceaiului de brusture

4. Cuisoare

Cuisoare provenite din Syzygium planta aromantica, la care nu mai aveti nevoie de introducere, multi dintre voi probabil o aveti deja in bucatarie.

In jur de 15  – 20% din compozitia cuisoarelor este ulei esential. Uleiul de cuisoare este eficient impotriva anumitor nematode – (viermi cilindrici), si unii paraziti protozori.

Cercetarile sugereaza ca uleiul esential de cuisoare ajuta la uciderea Giardiei. Un parazit protozon care se raspandeste adesea prin apa contaminata. Continua sa citesti despre beneficiile cuisoarelor apansand CLICK (AICI)

5. Holarrhena

TOP 5 Cele Mai Bune Plante Pentru Eliminarea Parazitilor Intestinali

Holarrhena antidysenterica, uneori denumita kutaj si scoarta kurchi, provenita dintr-un arbust folosit in medicina Ayurvedica.

Cercetarile sugereaza ca extractul de holarrhena poate paraliza viermi parazitari in doar 4 minute si ucide in 10 minute. Aceasta planta contine multe fitochimicale, inclusiv tanini si alcaloizi, care sunt responsabili pentru eliminarea parazitilor intestinali.

Taninele pot interfera cu abilitatea lor de a genera energie. Multi alcaloizi pot ataca sistemul nervos al viermilor si ii paralizeaza. Blocarea miscari si productiei de energie face holarrhena o arma letala impotriva parazitilor.

Totusi, uciderea acestora nu este suficienta. Trebuie sa ii eliminati rapid inainte de a va umple de toxine inainte sa moara.

*Notita, discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a administra un remediu natural*

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy