fbpx

Beneficiile Uleiului de Ricin: Contraindicatii si Intrebuintari

0 158

Uleiul de ricin este un remediu natural derivat din semintele de ricin (Ricinus communis). Componentul principal al uleiului de ricin este acidul ricinoleic, un tip de acid gras care are proprietati antiinflamatoare. Folosit din vechime in medicina traditionala, uleiul de ricin este uneori luat pe cale orala ca laxativ, folosit topic pentru stimularea cresterii parului. In articolul de mai jos aveti detalii despre ulei de ricin beneficii si intrebuintari.

Ulei de Ricin Beneficii: Bun Pentru Par, Artirta si Constipatie

Pana in prezent, cercetarile beneficiilor pentru sanatate ale uleiului de ricin sunt destul de limitate. Mai mult decat atat, studiile arata ca efectele sale asupra sanatatii au fost neconsecvente. Iata mai jos mai multe despre ulei de ricin beneficii si cateva intrebuintari populare.

1. Laxativ

Compresele cu ulei de ricin sunt facute prin inmuierea unei carpe in ulei de ricin. Pusa pe piele, compresa imbunatateste circulatia si promoveaza vindecarea tesuturilor si organelor de sub piele.

Unii activisti ai medicinei alternative folosesc aceste comprese pentru functia ficatului, ameliorarea dureri, inflamatiei, si imbunatatirea digestiei.

2. Ulei de Ricin Pentru Cresterea Parului

Beneficiile Uleiului de Ricin: Contraindicatii si Intrebuintari

Pana acum, nu s-a gasit vreo dovada clara precum ca uleiul de ricin stimuleaza cresterea parului. Totusi, cercetarile preliminare publicate in Jurnalul de Stiinta Cosmetica din 2003, indica ca uleiul de ricin imbunatateste aspectul parului.

Unii oameni folosesc ulei de ricin ca balsam de par. In timp ce altii il folosesc pentru a trata matreata. Incearca (Masca de Par cu Ulei de Ricin).

3. Ulei de Ricin Pentru Ten

Multi oameni folosesc ulei de ricin ca lubrifiant de piele, pentru a reduce ridurile, si imbunatati calitatea pielii. In timp ce alte uleiuri din plante (precum uleiul de argan, uleiul de avocado, etc.) au fost investigate deja, uleiul de ricin nu a fost.

Unii oameni sustin ca si uleiul de ricin poate hidrata pielea si elimina cearcanele. Nu am gasit dovezi stiintifice care sa sustina asta!

Vezi aici: Ulei de ricin pentru cearcane

5. Ulei de Ricin Pentru Artrita

Beneficiile Uleiului de Ricin: Contraindicatii si Intrebuintari

Suplimentele cu ulei de ricin ar putea fi benefice celor care sufera de osteoartrita genunchiului – precum sugereaza un studiu din 2009 de la Cercetarile Fitoterapiei.

Ulei de Ricin Beneficii si Intrebuintari

Mai sus v-am enumerat despre ulei de ricin beneficii bazate pe cateva studii. Iata ce alte intrebuintari are:

  • Piciorul atletului
  • Crampe menstruale
  • Acnee
  • Migrene
  • Arsuri Solare
  • Infectie cu candida
  • Scleroza multipla
  • Paraziti intestinali

Nu sunt suficiente dovezi precum ca aceste intrebuintari sunt sigure si eficiente!

Ulei de Ricin Contraindicatii

Inghitirea unei cantitati mari de ulei de ricin poate fi daunatoare. Acesta mai poate cauza si pierderea de fluide si potasiu mai mult de 15 pana la 60 ml pe zi.

Mergeti la medic imediat daca prezentati urmatoarele semne de supradozaj.

  • Crampe abdominale
  • Diaree
  • Ameteala
  • Halucinatii
  • Greata
  • Lesin
  • Durere in piept si dificultate la respirare
  • Nod in gat

Masura de Preventie

Consumul unei seminte intregi de ricin este nesigura. Stratul exterior contine o otrava letala care poate cauza voma, greata, diaree, deshiratare, durere abdominala, si chiar moartea.

Aici incheiem articolul despre ulei de ricin beneficii, contraindicatii, intrebuintari si masura de preventie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy