Pizza cu Blat de Conopida

0 1,343

Aceasta pizza cu blat de conopida nu contine oua si lactate, si are cea mai buna aroma si textura. Imi place ca poti tine felia in mana fara sa se rupa, exact ca o felie reala de pizza! In plus nu necesita multe ingrediente si se face foarte usor.

Pizza cu Blat de Conopida

Aceasta reteta cere seminte de in macinate ca agent de legare in loc de oua. Trebuie doar sa macinati semintele de in apoi sa le amestecati cu apa calda si obtineti o substanta gelatinoasa similara cu oul, dar deoarece conopida este deja plina de apa, folosim foarte putina apa pentru a putea obtine o pizza cu blat de conopida care nu se rupe in mana.

Cum sa faci cu success un blat de conopida vegan?

Pizza cu Blat de Conopida

Aceasta crusta este facuta din doar cateva ingrediente naturale. Vei avea nevoie de conopida data pe razatoare, seminte de in macinate, faina de migdale si cateva condiment.

Pentru a face acest lucru, va trebui sa gatiti conopida mai intai. O puteti gati putin la aburi sau in cuptor doar cat sa iasa apa din ea. Cheia este sa stoarceti foarte bine tot lichidul din conopida pentru a obtine un blat de pizza uscat pe care il puteti tine in mana fara sa se rupa.

Puteti folosi si conopida congelata pe care va trebui sa o lasati la dezghetat dupa care sa o maruntiti si sa o stoarceti pana iese tot lichidul din ea. Pentru aceasta reteta, eu am ales sa folosesc conopida proaspata.

Pizza Vegana cu Blat de Conopida

Incercati si: Crochete de conopida

Ingrediente

  • 700g conopida maruntita
  • 30g seminte de in sau chia macinate
  • 60g faina de migdale
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita usturoi pudra
  • ½ lingurita oregano

Mod de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 200 C si puneti hartie de copt pe o tava.

2. Adaugati apa intr-o oala si puneti deasupra o sita apoi rupeti conopida in bucati mai mici si lasati-o sa se inmoaie la aburi 10-15 minute.

3. Adaugati conopida intr-un robot de bucatarie sau dati-o pe razatoare pana cand obtineti un “orez”.

4. Transferati apoi pe un prosop subtire si stoarceti bine tot lichidul.

5. Puneti conopida stoarsa intr-un bol, apoi adaugati semintele de in macinate, faina de migdale, sarea, usturoiul si oregano.

6. Amestecati bine cu mana si mai adaugati 1 lingurita de apa la nevoie.

7. Puneti acest amestec pe tava tapetata cu hartie de copt si formati blatul cat mai subtire si uniform.

8. Dati tava la cuptor si coaceti la 200 C pentru 45 de minute, dar verificati dupa 30 de minute pentru a va asigura ca nu se arde.

9. Dupa ce s-a copt, blatul trebuie sa fie uscat si auriu. Acum puteti pune sos de rosii, cascaval vegan, ciuperci sau orice alte legume va plac.

10. Dati din nou la cuptor si lasati pizza cu blat de conopida sa se coaca 5-10 minute.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy