Crochete de conopida vegane / de post super delicioase! Crochete crocante la exterior si moi la interior facute din doar 6 ingrediente simple. Serios, trebuie sa incercati si voi aceste gustari delicioase!
Crochete de Conopida Vegane
Am ramas socata cand le-am incercat pentru prima data. Nu ma gandeam ca voi obtine crochete atat de bune chiar daca nu am folosit cartofi. Aceste crochete de conopida sunt la fel de delicioase ca cele din cartofi si merita incercate.
Sunt La Fel de Bune Ca Crochetele din Cartofi?
Eu spun da! Uneori poftim la clasicele crochete prajite in ulei dar sa stiti ca se pot face si la cuptor, pentru o versiune mai sanatoasa. In ceea ce priveste gustul, sunt la fel de bune ca si cele din cartofi si au o textura light care nu pica greu la stomac.
Puteti pune aceste crochete de conopida la cuptor sau in air fryer, dar se pot pune si la prajit in baie de ulei. Voi decideti!
Se pot servi ca aperitiv sau gustare sanatoasa alaturi de ketchup. Conopida se poate inlocui si broccoli. Daca va plac crochetele de cartofi incercati si aceasta reteta de (crochete de cartofi fara oua).
Alte Retete Cu Conopida
Supa Crema de Conopida Dietetica
Cum Sa Faci Crochete de Conopida de Post
Daca cauti o metoda de a incorpora mai multe legume in dieta familiei tale, atunci incearca reteta aceasta cu conopida. Crochetele acestea sunt foarte bune si le vor placea chiar si copiilor mofturosi.
Ingrediente
- 4 cani conopida, buchetele mici
- 1 ½ praf de copt sau 2 ½ seminte de in macinate, inlocuiti cu 1 ou daca consumati
- 1/3 cana faina (spelta, universala, ovaz, fara gluten, orice dintre acestea functioneaza)
- 1 lingurita oregano uscat
- ¼ lingurita usturoi pudra
- 2/3 cana pesment panko sau faina de migdale
- 2 linguri frunze de patrunjel proaspat, tocate fin
- Sare si piper dupa gust
Mod de Preparare
1. Puneti hartie de copt pe o tava si puneti-o deoparte. Daca folositi seminte de in, amestecati cu ¼ cana de apa calda si lasati-le sa stea cateva minute.
2. Tocati conopida in bucatele mici, apoi gatiti-le la abur, dupa aceea lasati sa se raceasca.
3. Stoarceti tot lichidul din conopida cu ajutorul unei panze pentru branza. Puneti-o intr-un bol si zdrobiti-o cu o furculita.
4. Cerneti faina cu oregano, usturoi, sare si praf de copt, (daca folositi).
5. Preincalziti cuptorul la 220 C.
6. Adaugati peste conopida toate ingredientele cu exceptia pesmetului.
7. Daca alegeti sa folositi optiunea cu praf de copt, mai adaugati 3 linguri de apa. Sariti peste acest pas daca puneti seminte de in sau ou batut.
8. Zdrobiti cu mana foarte bine. Pesmetul folosit trebuie sa fie foarte fin. Formati crochete de conopida, apoi tavaliti prin pesmet panko sau faina de migdale (migdale macinate la robot sau blender).
9. Coaceti 25 de minute in cuptorul preincalzit la 220 C, pana cand devin aurii si crocante.