Cele mai bune chiftele de conopida fara oua foarte versatile si usor de facut. Aceste chiftelute de conopoda de post nu contin gluten si merg de minune ca aperitiv, gustare sau chiftea pentru burger vegan .
Chiftele de Conopida | Chiftele Vegane la Cuptor
Indragiti chiftelele de post? Bineinteles! 😀 Ei bine, ieri am cautat prin frigider dupa ceva si am observat ca mi-a ramas o conopida si mi-am gandit ca ar merge de minune sa prepar cateva chiftele de conopida.
Va recomand sa incercati si aceste chiftele de quinoa si broccoli satioase si sanatoase, care sunt la fel de bune ca si cele cu conopida.
Cu Ce Poti Servi Versatilele Chiftele cu Conopida?
Le puteti servi ca gustare alaturi de mustar sau crema de branza vegana din caju. Sau puteti face niste burgeri deliciosi la care puteti adauga cu sosurile preferate, felii de rosii, castraveti murati, ceapa si laptuci.
Coapte nu Prajite!
Incerci sa eviti prajeala atunci cand gatesti? Puteti face asta fara nici-o problema! Aseaza mirobolantele deliciozitati pe o tava captusita cu hartie de copt si azvarla-le in cuptor. Dupa aceea te poti bucura de niste chiftelute crocante si sanatoase!
Alte Retete de Chiftele de Post:
Chiftele de cartofi umplute cu ciuperci
Chiftele de Conopida – Fara Gluten, Vegane
Chiftele cu conopida de post sunt surse bune de fibre si proteine. Obtineti proteinele din faina de naut, boabele de naut si semintele de in. Ce e si mai grozav este faptul ca semintele de in contin acizi grasi omega-3 buni pentru sanatatea ta. Vezi aici: beneficiile semintelor de in.
Ingrediente
- 250g conopida, buchetele mici
- 280g naut, scurs si clatit
- 2 linguri patrunjel proaspat
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- Ulei de cocos pentru prajit – (optional, le puteti coace)
Ingrediente uscate
- 60g faina de naut
- 1 + ½ lingura seminte de in macinate
- 1 lingurita ceapa pudra
- Sare si piper dupa gust
Metoda de Preparare
1. Gatiti conopida in apa cu sare pana se inmoaie, apoi scurgeti apa.
2. Amestecati toate ingredientele uscate intr-un bol incapator.
3. Pulsati ingredientele umede in robotul de bucatarie doar cat sa se incorporeze totul, nu amestecati in exces.
4. Puneti ingredientele umede peste cele uscate apoi amestecati bine cu mana.
5. Formati chiftelele si puneti-le pe o tava de copt in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 de minute, intoarceti-le pe partea cealalta la jumatatea timpului de gatire
6. Optional, le puteti praji intr-o tigaie cu putin ulei de cocos pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
7. Serviti aceste chiftele de conopida cu mustar, crema de branza sau intr-un burger.