fbpx

Chiftele de Conopida – (Vegane + Fara Gluten)

0 1,800

Aceste chiftele de conopida sunt foarte versatile si usor de facut. Sunt vegane, nu contin gluten, au proteine si sunt perfecte ca gustare, aperitiv sau servite la pranz si cina.

Chiftele de Conopida | Chiftele Vegane la Cuptor

Chiftele de Conopida - (Vegane + Fara Gluten)

Va plac chiftelele de post? Bineinteles ca va plac! 😀 Ei bine, ieri am descoperit ca am o conopida ramasa prin frigider si m-am gandit ca trebuie neaparat sa incerc o reteta de chiftele de conopida.

Am mai incercat cu cateva saptamani in urma chiftele de quinoa si broccoli care au iesit excelente, asa ca m-am gandit ca vor iesi la fel de bune si cu conopida.

Cu Ce Poti Servi Aceste Chiftele Versatile?

Le poti servi ca gustare alaturi de mustar sau crema de branza din caju. Sau puteti face niste burgeri excelenti cu sosurile voastre preferate, felii de rosii, castraveti murati, ceapa si salata verde.

Coace-le, Nu le Praji!

Chiftele de Conopida - (Vegane + Fara Gluten)

Vrei sa eviti prajeala? Nu este nici-o problema! Pune-le delicioasele chiftele de conopida pe o tava tapetata cu hartie de copt si baga-le la cuptor, vor iesi la fel de delicioase si crocante.

Incearca si:

Chiftele de linte la cuptor

Chiftele de post cu naut

Chiftele de dovlecei zucchini 

Chiftele de  cartofi umplute cu ciuperci

Chiftele de Conopida – Fara Gluten, Vegane

Chiftele vegane cu conopida contin fibre si proteine. Proteinele provin din faina de naut, naut si seminte de in. Ce e si mai minunat este ca semintele de in contin acizi grasi omega-3 buni pentru sanatatea ta.

Ingrediente

  • 250g conopida, taiata in buchetele mici
  • 280g naut, scurs si clatit
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • Ulei de cocos pentru prajit – (optional, le puteti coace)

Ingrediente uscate

  • 60g faina de naut
  • 1 + ½ lingura seminte de in macinate
  • 1 lingurita ceapa pudra
  • Sare si piper dupa gust

Metoda de Preparare

1. Gatiti conopida in apa sarata pana devine moale, apoi eliminati apa.

2. Combinati toate ingredientele uscate intr-un bol.

3. Pulsati ingredientele umede intr-un robot de bucatarie doar cat sa se combine, nu amestecati prea mult.

4. Transferati ingredientele umede peste cele uscate apoi amestecati bine cu mana.

5. Formati 8-10 chiftele si puneti-le pe o tava de copt la 180 C pentru 30 de minute, intoarceti-le pe partea cealalta la jumatatea timpului de gatire

6. Optional, prajiti-le intr-o tigaie pana devin frumos rumenite pe ambele parti.

7. Serviti aceste chiftele de conopida cu mustar, crema de branza sau ca burger.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy