Chiftele de Quinoa si Broccoli – (Vegan + Fara Gluten)

0 9,508

Aceste chiftele de quinoa si broccoli simple sunt atat de delicioase si constituie o masa vegana sanatoasa bogata in proteine si fibre, fara gluten si prietenoase cu congelatorul.

Chiftele de Quinoa si Broccoli

Chiftele de Quinoa si Broccoli - (Vegan + Fara Gluten)

Mereu mi-a placut combinatia dintre branza cheddar si broccoli. Dar de cand am devenit vegana a trebuit sa gasesc alternative. Le-am dat acestor chiftele de quinoa si broccoli aroma “branzoasa” cu ajutorul drojdiei inactive. Sunt perfecte alaturi de salate sau ca fel principal, tu alegi cum vrei sa le devorezi!

Ingrediente pentru Chiftele de Quinoa si Broccoli

Chiftele de Quinoa si Broccoli - (Vegan + Fara Gluten)

Pentru reteta de astazi am folosit naut  ca baza deoarece au o aroma blanda. Pe langa naut am mai folosit si:

Broccoli: Am gatit la aburi 3 cani pline cu buchetele de broccoli. Gatite astfel nu se va pierde mult din fibre si aroma!

Quinoa fiarta: Folosesc quinoa pentru a lega chiftelele. Adauga un plus de proteine si textura chiftelelor de post.

Mustar si boabe de mustar: Mustarul si boabele de mustar ii da o aroma deosebita!

Drojdie inactiva: Aroma branzoasa este data de drojdia inactiva care contine proteine si este fortificata cu vitamina B12 – greu de obtinut din legume.

Usturoi pudra: O alta aroma pe care trebuie sa o ai in delicioasele chiftele de quinoa si broccoli. Daca aveti la indemana usturoi pudra il puteti folosi fara probleme dar se poate folosi si cel proaspat maruntit.

Faina de quinoa: La final adaugati faina de quinoa! Aceasta absoarbe umiditatea si ajuta chiftelele sa nu se destrame in timpul gatirii.

Chiftele de Legume Bogate in Proteine

Chiftele de Quinoa si Broccoli - (Vegan + Fara Gluten)

Din moment ce avem la baza naut, quinoa si drojdie inactiva,  vom obtinem o cantitate buna de proteine. Broccoli poate fi inlocuit cu conopida.

Fiecare chiftea (eu mananc cam doua sau trei) contine 5 grame de proteina vegetala. Deci sunt satioase si absolut delicioase!

Cauti Mai Multe Chiftele de Post?

Chiftele de Linte Vegane

Chiftele de Dovlecei

Chiftele din Naut fara Gluten si Ulei

Chiftele de Cartofi Umplute cu Ciuperci

Chiftele de Cartofi cu Spanac si Mazare

CHIFTELE DE QUINOA SI BROCCOLI – (Vegane + Fara Gluten)

Chiftele de post delicioase cu quinoa si broccoli. Fa-ti un stoc si depoziteaza-le in frigider pentru a le avea la indemana in zilele ocupate.

Ingrediente

  • 3 cani buchetele de broccoli
  • 400g naut fiert
  • 1 cana quinoa fiarta
  • 1 lingura mustar dijon + jumatate de lingurita cu seminte de mustar prajite
  • ½ cana drojdie inactiva
  • 4 – 6 linguri faina de quinoa
  • 2 lingurite usturoi pudra sau 2 catei de usturoi maruntiti
  • Sare si piper dupa gust
  • Ulei vegetal pentru prajit

Metoda de Preparare

1. Gatiti broccoli la aburi pana devine moale.

2. Dupa ce s-a racit adaugati-l intr-un robot de bucatarie si pulsati in bucati foarte mici, 10 -15 pulsari. Adaugati nautul, quinoa si mustarul si pulsati din nou pana cand se formeaza un aluat.

3. Transferati amestecul intr-un bol, adaugati si restul ingredientelor (incepand cu 4 linguri faina de quinoa) apoi framantati cu mana pana cand aluatul este suficient de bun incat sa formati chiftelele, adaugati mai multa faina daca este necesar.

4. Formati chiftele apoi puneti-le pe o tava sau farfurie tapetata cu hartie de copt.

5. Puneti-le sa se raceasca pentru 1 ora la frigider.

Optiuni de gatit:

Prajite: Incingeti ulei intr-o tigaie la foc mediu-mare. Puneti chiftelele si gatiti pentru 2-3 minute pe fiecare parte.

Coapte: Preincalziti cuptorul la 180 C. Puneti hartie de copt pe o tava apoi introduceti chiftelele la cuptor si coaceti pentru 20 – 30 de minute, intorcandu-le pe cealalta parte la jumatatea timpului de gatire.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy