Supa de Linte in Stil Marocan – Reteta Usoara si Sanatoasa

0 792

Dragilor, astazi va prezint o reteta sanatoasa si reconfortanta de supa de linte in stil marocan. Condimentele bogate precum scortisoara, chimion, coriandru, paprika si turmeric se combina perfect pentru a da un gust delicios acestei supe. Serviti-o cu putin chimion macinat si ulei de masline extra virgin.

Supa de Linte in Stil Marocan – Reteta Usoara si Sanatoasa

Aceasta supa de linte in stil marocan este o delicatesa usor de pregatit si extrem de gustoasa. Prima oara am savurat acest preparat intr-un restaurant marocan si am fost fascinata de gustul sau. Am servit-o cu ulei de masline si cu chimion macinat. Un adevarat festin culinar as putea spune!

De atunci, am cautat reteta si o prepar des, deoarece este si pe placul familiei mele. Imi place faptul ca se face usor si nu am nevoie de foarte multe ingrediente. Nu adaugam radacinoase precum pastarnac, morcov, telina deoarece al putea schimba gustul supei.

Este suficient sa adaugati ceapa, rosii verdeturi pentru a pastra aroma lintei cat mai puternica. Va recomand supa de linte deoarece este si foarte sanatoasa pentru organism: lintea este bogata in proteine si fibre care ofera o senzatie de satietate indelungata. La aceasta reteta puteti folosi orice tip de linte dar eu va sugerez sa folositi linte rosie deorece fierbe mai rapid si devine mai cremoasa.

In ceea priveste condimentele, va recomand chimion, boia si coriandru pentru a obtine gustul autentic marocan. Aceste condimente se pot exclude daca nu sunt pe gustul vostru sau nu le aveti la indemana.

Incercati si alte retete cu linte:

Chiftele de linte maro

Chiftele turcesti cu bulgur si linte

Supa de linte greceasca

Supa de linte rosie

Cea Mai Buna Reteta de Supa de Linte in Stil Marocan

Ingrediente

  • 500g linte rosie sau verde
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 400g conserva de rosii (sau 3 rosii tocate)
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • ½ lingurita paprika dulce
  • ¼ lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita turmeric
  • Sare si piper dupa gust
  • Coriandru proaspat pentru garnisit

Instructiuni

1. Incingeti uleiul intr-o cratita mare la foc mediu-mare. Adaugati ceapa tocata si sotati 3-4 minute. Apoi adaugati usturoi zdrobit, chimion, turmeric, paprika, scortisoara, sare si piper si gatiti 2-3 minute amestecand frecvent.

2. Adaugati 8 cani de apa sau supa de legume, rosii zdrobite din conserva sau rosii proaspete tocate si lintea spalata si inmuiata.

3. Fierbeti fara capac la foc mic 20 de minute sau pana cand lintea este fiarta complet, amestecand din cand in cand.

4. Luati supa de pe foc si blendati intr-un bol mare jumatate din supa cu un blender de mana. Combinati supa blenduita cu cea din cratita si amestecati bine.

4. Garnisiti cu frunze de coriandru proaspete, fulgi de ardei iute si suc de lamaie daca doriti.

5. Serviti supa de linte in stil marocan cu chimion macinat si ulei de masline.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy