Falafel la Cuptor – Reteta Usoara, Fara Ulei

0 1,228

O sa te indragostesti de aceasta reteta de falafel autentica, specifica tarilor Arabe! Are un gust deosebit si este satios si hranitor in aceasta varianta la cuptor. In Israel, falafelul se prajeste in mod normal dar eu am ales sa fac falafel la cuptor pentru a fi mai sanatos si hranitor pentru organismul meu, dar va asigur ca a iesit foarte gustos!

Reteta Falafel la Cuptor

Ce este falafel? Aceste minunatii iubite in Orientul mijlociu sunt defapt, chiftele de naut aromate cu ierburi, condimente ceapa, apoi prajite in baie de ulei si servite in lipii pita cu salata si sosuri. Mai jos veti gasi secretul pentru a face cel mai bun falafel la cuptor.

Cum Preparam Falafelul Autentic

Secretul pentru a obtine chiftelute de naut la cuptor perfecte este sa folositi naut crud! Nu adaugati naut fiert sau din conserva deoarece nu isi va pastra forma. Va recomand sa cumparati naut crud si sa il hidratati 12-24 de ore.

Scurgeti nautul hidratat si adaugati-l intr-un bol, apoi puneti ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, chimion si sare dupa gust. Optional puteti adauga si fulgi de ardei iute daca va plac si la nevoie 1-2 lingurite de faina.

Formati chiftelute sau bile si puneti-le pe o tava tapetata cu hartie de copt apoi coaceti 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 C. Puteti praji chiftelutele daca doriti sa aiba gustul acela cat mai autentic. Simplu, nu-i asa?

Combinatii Perfecte Pentru Falafel la Cuptor

Aici puteti fi creativi si adauga alaturi ce va place mai mult! Puteti servi delicioasele chiftelute de naut la cuptor cu paine pita si salata tabbouleh, hummus, salata de rosii, sos tzatziki, zacusca, etc.

Mie imi place sa bag falafelul intr-o lipie pitta cu salata, cartofi prajiti si sos tzatziki, dar va fi la fel de gustos indiferent cu ce alegeti sa il combinati.

Cel Mai Bun Falafel la Cuptor, Fara Ulei!

Ingrediente

  • 300 g naut hidratat
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi rasi
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute, optional
  • 2 lingurite chimion macinat
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 15g coriandru proaspat tocat
  • Sare si piper dupa gust

Mod de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Puneti hartie de copt intr-o tava.

2. Adaugati toate ingredientele intr-un bol incapator si blendati cu un blender vertical pana obtineti o pasta grosiera, amestecati cu o lingura amestecul pentru falafel pentru a va asigura ca totul este bine incorporat.

3. Formati chiftelute in forma de bile sau aplatizati-le daca doriti, apoi puneti-le pe o tava.

4. Coaceti in cuptor pentru 20-25 de minute, sau pana cand capata o crusta aurie deasupra si s-au copt complet la interior.

5. Serviti deliciosul falafel la cuptor cu paine pitta, hummus si salata.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy