Zacusca Dietetica cu Vinete – Fara Prajeala, cu Foarte Putin Ulei

0 579

Zacusca dietetica cu vinete – reteta pas cu pas. O varianta sanatoasa si cremoasa a celei mai populare retete de zacusca cu legume coapte cu foarte putin ulei.

Zacusca Dietetica cu Vinete

Zacusca Dietetica cu Vinete - Fara Prajeala, cu Foarte Putin Ulei

A sosit toamna si m-am apucat de pregatit bunatati din roadele pamantului. Camara mea nu era completa fara un stoc de zacusca dietetica cu vinete, la care am va dau instructiuni pas cu pas astfel incat sa nu va faca rau daca aveti probleme cu digestia.

Recunosc ca uleiul este unul dintre vectorii aromelor dar din pacate nu este recomandat sa il consumam in exces. Din fericire, putem prepara indragita zacusca de vinete cu foarte putin ulei astfel incat sa o facem cat mai sanatoasa.

Vinetele cauzeaza crize de fiere la unii oameni si din acest motiv ar trebui sa le pasati cat mai bine astfel incat sa se digere mai usor. Le puteti blenda cu robotul de bucatarie sau un simplu blender de mana. Iata aici cum se face cea mai buna salata de vinete dietetica.

Din cantitatile listate mai jos puteti obtine cam 1 kg de zacusca dietetica cu vinete si legume coapte. Dintr-un kilogram de zacusca puteti umple doua borcane de 400 ml si restul ce va ramane o puteti servi la micul dejun pentru a testa gustul.

Incearca si:

Ketchup de casa fara zahar

Ghiveci de legume

Vinete pane la cuptor

Salata de vinete dietetica baba ghanoush

Cum se Face Zacusca Dietetica Fara Prajeala si Foarte Putin Ulei?

Ingrediente pentru zacusca de vinete si legume coapte.

  • 1 kg vinete
  • 2 cepe
  • 500 g ardei capia
  • 300 g morcovi
  • 500 ml suc de rosii (passata), sau piure de rosii decojite fara seminte
  • 1 catel de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 30ml ulei
  • Sare si piper dupa gust

Mod de Preparare

1. Decojiti si taiati vinetele in cuburi mari. Presarati-le cu sare si lasati-le la scurs intr-o strecuratoare pentru 30-40 de minute.

2. Spalati ardeii, taiatii in jumatati pe lung, indepartati semintele si cotoarele.

3. Curatati ceapa si taiati-o in felii groase cam de 1 cm. Decojiti morcovii si taiatii in bucati mari.

4. Preincalziti cuptorul la 220 C. Puneti hartie de copt pe tava larga (33 x 42 cm).

5. Stoarceti bine vinetele si puneti-le pe mijlocul tavi. Puneti ceapa, usturoiul si morcovii langa vinete apoi stropiti cu uleiul. Amestecati bine si asezati jumatatile de ardei pe margini.

6. Coaceti pentru 30 de minute sau pana cand apar urme de arsura pe coaja ardeilor.

7. Scoateti ardeii si usturoiul din cuptor, lasati sa se racoreasca putin apoi indepartati coaja de pe ardei. Rupeti pulpa fasii si transferati pe o farfurie.

8. Rasfirati vinetele, morcovii si ceapa si continuati sa coaceti pentru 15 minute.

9. Intr-o cratita adanca, adaugati legumele coapte. Turnati sucul de rosii si asezonati cu piper macinat si foaia de dafin.

10. Fierbeti in jur de 15-16 minute apoi la final asezonati zacusca dietetica cu sare.

Notita: Acum daca doriti o puteti blenda cu ajutorul robotului de bucatarie cu cutite sau un blender manual. Eu nu am mai facut asta dar va recomand sa o faceti daca aveti probleme cu digestia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy