fbpx

Ghiveci de Legume de Post Aromat si Satios

0 780

Pregatesc des ghiveci de legume atat in timpul verii cat si iarna chiar daca selectia de legume nu este la fel de bogata. Tocana de legume este sanatoasa, aromata si gustoasa, fie ca mananci de post sau esti vegetarian/vegan cu siguranta o vei adora.

Ghiveci de Legume de Post Sanatos si Satios

Aceasta reteta merge si ca garnitura pentru cei care consuma carne! Puneti deliciosul ghiveci de legume alaturi de chiftele, fripturi sau carne la gratar. Eu nu consum carne, asadar il prefer de post alaturi de painica calda facuta in casa sau cuscus cu rodii.

Tocana de legume este perfecta pentru lunile friguroase deoarece este satioasa si reconfortanta. In plus se face foarte usor si poate fi servita alaturi de cuscus, paine sau orice altceva va place mai mult.

Ce Legume Se Pun La Ghiveci de Legume

In India morcovii, zucchini si vinetele sunt in sezon si au un gust divin combinate in tocana de legume de post. Partea buna este ca puteti adauga legume de sezon.

Eu am folosit morcovi, zucchini, vinete, ardei gras rosu si galben, dovleac, usturoi si alte ierburi si condimente din care mi-a iesit un ghiveci de legume foarte delicios. Incercati-l si voi si adaugati si alte legume precum cartofi si ciuperci daca va plac.

Alte Retete Asemanatoare

Tocana de post cu conopida

Tocana cu cartofi dulci si linte

Tocanita Indiana cu cartofi si mazare

Tocana de legume cu tofu

Tocana de Legume Sanatoasa si Satioasa

Ingredientele si modul de preparare pentru tocana de legume de post le gasiti in randurile de mai jos.

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, feliata fin
  • 1 vanata medie, tocata
  • 2 morcovi mari, rondele
  • 1 ardei gras rosu, taiat in cuburi
  • 1 ardei gras rosu, taiat in cuburi
  • 1 dovlecel zucchini, feliat in rondele
  • 200g dovleac placintar mic, taiat cuburi
  • 5 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 linguri pasta de rosii
  • ½ lingurita turmeric
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 400ml supa de legume
  • 400 g rosii pasate
  • Sare si piper negru dupa gust
  • 1 legatura patrunjel sau marar proaspat tocat, pentru garnisit

Mod de Preparare

1. Pentru a face ghiveci de legume, incingeti uleiul de masline intr-o cratita la foc mediu. Adaugati ceapa, vinetele, morcovi, ardeiul, dovleacul si zucchini.

2. Gatiti amestecand regulat pentru 10-15 minute sau pana cand legumele au inceput sa se inmoaie si au capatat o culoare aurie.

3. Adaugati usturoiul, pasta de rosii si condimentele apoi gatiti 2 minute amestecand continuu.

4. Adaugati rosiile pasate si supa de legume. Amestecati, acoperiti cratita cu un capac, dati focul la minim si lasati sa se gateasca lent pentru 45-60 de minute pana cand toate legumele s-au gatit complet.

5. Asezonati dupa gust cu sare si piper si garnisiti deliciosul ghiveci de legume cu patrunjel sau marar proaspat tocat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy