Tocanita de Conopida de Post

0 2,191

Aceasta tocanita de conopida de post este bogata si cremoasa si condimentata cu ingrediente care ii da o aroma delicioasa. Este de asemenea si extrem de usor de pregatit, ceea ce inseamna ca este un preparat ideal pentru zilele ocupate din timpul saptamanii.

Tocanita de Conopida de Post

https://adnana.hinglish.news/tocanita-de-legume-cu-tofu-stil-indian/

Pregatesc intotdeauna cate o tocanita pentru cina iar tocanita de conopida de post se afla printre preferatele mele. Este bogata, cremoasa si foarte usor de facut. Daca si tie iti plac tocanitele de post atunci cu siguranta iti va placea si aceasta reteta.

Incearca si alte retete:

Tocanita Indiana cu cartofi si mazare

Tocanita de legume cu tofu

Mancare de naut Indiana

Notite

Rosii – puteti folosi rosii maruntite de la conserva.

Coriandru – este folosit doar pentru servire si se poate omite.

Conopida – rupeti conopida in buchetele.

Supa concentrata de legume – adauga o aroma deosebita tocanitei.

Pudra de curry – se poate gasi cu usurinta in orice supermarket sau online.

Crema de cocos – Daca nu gasiti crema de cocos, inlocuiti-o cu lapte de cocos neindulcit.

Tocanita de conopida de post poate fi servita cu orez, coriandru proaspat si lamaie. Daca nu esti un fan al orezului incearca si reteta mea de paine naan cu usturoi.

Pastrati resturile intr-un recipient acoperit la frigider pentru cel mult 3 zile. Se poate reincalzi cu usurinta si la cuptorul cu microunde.

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura ghimbir ras
  • ½ lingurita seminte de coriandru macinate
  • 1 lingurita pudra de curry, (gasiti in Mega Image, Cora, etc.)
  • 1 lingurita chimen
  • 2 lingurite turmeric, (se gaseste in orice supermarket sau il online)
  • 600g cartofi, taiati cuburi
  • 800g rosii maruntite la conserva
  • 240ml supa concentrata de legume
  • 240ml lapte de cocos neindulcit
  • 600g buchetele de conopida
  • Sare si piper dupa gust

Metoda de Preparare Tocanita de Conopida de Post

1. Adaugati uleiul de masline intr-o cratita incinsa apoi sotati ceapa tocata la foc mediu pana devine moale si translucida.

2. Puneti usturoiul, ghimbirul, pudra de curry, coriandrul macinat, chimenul si turmericul apoi sotati un minut pentru a praji condimentele.

3. Adaugati cartofii peste ceapa si condimente.

4. Acum puneti rosiile, supa de legume si laptele de cocos.

5. Acoperiti oala si aduceti la punctul de fierbere. Reduceti focul si fierbeti 10 minute.

6. Dupa cele 10 minute puneti conopida si amestecati.

7. Acoperiti oala si continuati sa fierbeti pentru 10 minute, dupa aceea indepartati capacul si lasati sa fiarba inca 5 minute sau pana cand cartofii si conopida sunt bine patrunse dar inca isi pastreaza forma.

8. Puneti sare si piper apoi amestecati.

9. Serviti tocanita de conopida de post cu frunze de coriandru tocate, orez, felii de lamaie sau paine naan.

Urmariti-ma si pe pagina de Facebook @ Adnana Alexe – Romanian pentru a fi la curent cu cele mai bune retete si remedii naturiste.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy