Cred ca nu sunt singura care considera ca cele mai bune deserturi sunt acelea facute din ingrediente si metode simple de preparare. Aceasta prajitura rasturnata cu mere este bogata, moale si caramelizata cu zahar brun, in plus nu contine lactate sau oua.
Prajitura Rasturnata cu Mere – un Deliciu de Post
Prajitura rasturnata cu mere de mere este atat de buna si sunt super incantata sa o impartasesc cu voi! Este o prajitura versatila si poate fi facuta si cu alte fructe precum ananas, piersici sau chiar portocale.
Am descoperit aceasta reteta vegana acum 3 saptamani si era facuta cu ananas, eu am avut mere la indemana si m-am decis sa o incerc atat cu faina obisnuita cat si cu faina fara gluten pe care o voi impartasi si cu voi in curand.
Versiunea cu mere aromatizata cu caramel a fost suficient pentru a obtine o prajitura rasturnata cu mere geniala chiar si fara ajutorul scortisoarei! Este un desert reimprospatant, cu o baza densa si un strat gros, dulce si zemos si fructe caramelizate care transforma un desert simplu intr-un preparat care va fi adorat de intreaga familie.
Incearca si Alte Retete
Budinca de orez cu mere vegana
Ingrediente
Prajitura
- 220g faina universala
- 200 g zahar
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- ½ lingurita sare
- 250ml lapte de soia sau alt lapte vegan
- 2 lingurite extract de vanilie
- 80ml ulei vegetal
- 1 lingurita otet alb distilat sau otet din cidru de mere
- 1 lingurita coaja de lamaie
Stratul de mere
- 3 mere medii
- 2 linguri de zahar
- 56g unt vegan
- 100g zahar brun
Caramel
- ½ cana de zahar
- 3 linguri de apa
- 1 lingura unt vegan
Metoda de Preparare
1. Decojiti merele si taiati-le in felii potrivit de groase. Ungeti o tava de 22 cm cu ulei, turnati untul vegan topit apoi presarati uniform zaharul brun, dupa aceea asezati merele in tava.
2. Preincalziti cuptorul la 180°C.
3. Cerneti faina si adaugati zaharul, bicarbonatul de sodiu si sarea apoi amestecati.
4. Adaugati laptele de soia, vanilia, uleiul si otetul apoi amestecati cu un tel.
5. Turnati amestecul peste feliile de mere si uniformizati cu spatele unei linguri.
6. Introduceti tava la cuptor si coaceti pentru 55 de minute.
7. Daca doriti sa mentineti o culoare aurie si nu maronie, dupa 30 de minute acoperiti tava cu folie de aluminiu (fara a sigila marginile) si continuati sa coaceti prajitura rasturnata cu mere pentru 25 de minute.
8. Scoateti tava si cuptor si lasati-o sa se raceasca 10 minute. Dupa aceea puneti o farfurie deasupra tavii si rasturnati prajitura in farfurie.
9. Acum va puteti bucura de o felie de prajitura rasturnata cu mere.