Delicii de Sezon: Reteta Delicioasa de Fursecuri Linzer Pentru a Indulci Zilele de Iarna!

0 448

Delicioasele Fursecuri Linzer umplute cu gem sunt preferatele mele in sezonul sarbatorilor. Este o adevarata placere sa le pregatesti. Nu doar ca sunt un element atragator pe platoul cu prajituri, dar te vor incanta si cu aroma lor delicioasa si textura frageda. De Craciunul acesta bucurati-va de acesta delicatesa festiva alaturi de familie si prieteni!

Fursecuri Linzer Fragede si Aromate

Delicii de Sezon: Reteta Delicioasa de Fursecuri Linzer Pentru a Indulci Zilele de Iarna!

In lumea fursecurilor Linzer, vei descoperi forme variate. Fursecurile rotunde cu trei cerculete sunt traditionale si cunoscute sub denumirea de Linzer Augen, adica ochiuri linzer. Mie imi place sa fac fursecuri Linzer in forma de stea, populare in preajma Craciunului si poarta numele de Linzer Sterne.

Exista si o denumire amuzanta in Elvetia si in anumite parti ale Austriei si Germaniei – Spitzbuben, care se traduce “baieti obraznici”. Nu stiu cum au primit aceasta denumire, dar imi pot imagina cu siguranta ca orice baietel obraznic ar putea sa le indrageasca atat de mult incat sa dispara ca prin farmec! Haideti sa descoperim impreuna povestile si aromele din spatele acestor minunate fursecuri Linzer!

Aceste fursecuri delicioase sunt apreciate in orice moment al anului! Le savurez in mod deosebit in perioada de dinaintea Craciunului si continui cu aceeasi placere si in saptamanile care urmeaza.

Pot fi servite alaturi de ceai sau cafea si cu siguranta vor fi foarte apreciate de catre oaspetii dumneavoastra! Totodata, linzer reprezinta o mica gustare dulce perfecta dupa cina.

Acestea pot fi pastrate intr-o cutie si savurate chiar si pentru cateva luni! Cu toate acestea, sunt cu adevarat cele mai bune fursecuri cand le consumam in decurs de doua saptamani – daca reusiti sa rezistati atat de mult timp! Haideti sa vedem cum se fac cele mai delicioase gustari dulci pentru sarbatori.

Incearca si:

Fursecuri cu Migdale Macinate

Fursecuri din Turta Dulce

Biscuiti cu Nuca de Cocos

Fursecuri cu Scortisoara

Fursecuri Fragede de Post – reteta pas cu pas!

Ingrediente

Fursecuri

  • 280g faina
  • 70g zahar
  • 140g unt vegan
  • 45 ml lapte de soia
  • 25 g migdale macinate

Umplutura

  • 70 g gem (capsuni, zmeura, caise, etc.)
  • 1 lingurita zahar pudra pentru decor

Mod de Preparare

1. Pentru aluat, amestecati mai intai faina cu zaharul si migdalele macinate.

2. Adaugati untul vegan moale si framantati cu mana.

3. Adaugati laptele de soia si continuati sa framantati pana obtineti un aluat omogen.

4. Formati o bila si impartiti-o in doua bucati egale apoi pudrati cu faina suprafata de lucru si intindeti una din bile in jur de 3 mm grosime, pudrand usor aluatul si sucitorul cu faina pentru a preveni lipirea.

5. Luati formele de taiat si taiati fursecuri (in jur de 5 cm latime).

6. Intindeti si a doua bila apoi si procedati in acelasi mod apoi pentru partea superioara, folositi o forma mai mica si taiati in centru.

7. Restul de aluat ramas poate fi adunat si intins din nou pentru a face mai multe fursecuri.

8. Puneti fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt si dati in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-12 minute sau pana cand devin usor aurii pe margini. Lasati-le sa se raceasca cateva minute pentru a se intari.

9. Intindeti cate putin gem cu o lingurita pe fiecare fursec, apoi luati partea decupata cu forma aleasa si puneti-o deasupra ca un sandvici apoi apasati usor.

10. Incercati sa nu folositi prea mult gem deoarece poate curge pe margini! La final, pudrati putin zahar pudra si serviti cele mai bune fursecuri Linzer cu gem.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy