Galuste cu Prune de Post: Desertul Copilariei in Varianta Vegana

0 848

Obisnuiai sa mananci galuste cu prune dar acum ai devenit vegan sau din motive de sanatate ai nevoie de o reteta de gomboti de post? Atunci pregateste-te sa intampini sentimente nostalgice, deoarece am creat o reteta delicioasa de galuste cu prune de post.

Galuste cu Prune de Post: Desertul Copilariei Fara Oua

Deci, intr-o zi mi-a facut pofta o poza pe care am vazut-o pe retelele de socializare dar reteta nu era de post. M-am gandit sa incerc sa elimin ouale  si au iesit niste minunatii de galuste cu prune de post moi, fragede si super gustoase.

Dragii mei, eu personal ador galustile cu prune sau gombotii cu prune, spuneti-le cum vreti voi! 😊  Reteta asta este dovada ca am pus suflet sa imi iasa bune. Trebuie sa le incercati si voi… Haideti sa va spun cum se fac!

Incearca si: Prajitura rasturnata cu prune

Ingrediente Pentru Galuste

  • 500 g cartofi
  • 10 prune mici
  • ¼ lingurita sare
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 140 g faina
  • 2 ½ lingurite zahar brun

Pentru Pesmet:

  • 2 linguri unt vegan (sau ulei de cocos)
  • 100 g pesmet
  • ½ lingurita scortisoara
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 38 g zahar brun

Preparare 

1. Spalati bine coaja cartofilor cu un buretel curat. Puneti cartofii intr-o oala, acoperiti cu apa apoi fierbeti 20-25 de minute sau pana cand ii puteti strapunge usor cu furculita.

2. In timp ce cartofii se fierb, spalati prunele, taiati-le in jumatati, scoteti samburii si puneti-le deoparte.

3. Intr-o tigaie medie, adaugati pesmentul, untul, scortisoara si vanilia la foc mediu. Prajiti, amestecand constant, astfel incat sa nu se arda. Cand pesmetul devine frumos si auriu, stingeti focul si adaugati zaharul.

4. Decojiti cartofii apoi pasatii cat sunt fierbinti. Adaugati sarea, uleiul si faina apoi framantati aluatul. Cand s-a format un aluat nu foarte tare, transferati-l pe masa de lucru pudrata cu faina.

5. Puneti o oala mare cu apa pe foc si lasati-o sa dea in clocot in timp ce modelati galustele.

6. Impartiti aluatul in zece bucati egale mai mari decat prunele, apoi formati o bila, aplatizati si puneti pruna in mijloc apoi imbracati-o in aluat. Optional puteti pune ¼ lingurita de zahar in mijlocul fiecarei prune. Asigurati-va ca pruna este uniform acoperita

7. Fierbeti galustele cu prune in transe pentru 8-10 minute. Acestea trebuie sa se ridice la suprafata cand sunt fierte.

8. Dupa ce s-au fiert, scoateti-le din apa cu spumiera apoi tavaliti-le prin pesmetul rumenit pana cand sunt complet acoperite. Serviti-le cu zahar si scortisoara.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy