Prajitura Rasturnata cu Prune – reteta de post

0 3,313

Prajitura rasturnata cu prune este una dintre preferatele mele. O pregatesc ori de cate ori apare cate un fruct de sezon dar bineinteles ca se poate folosi si mere, ananas sau orice alt fruct la alegere. Astazi am ales sa fac prajitura rasturnata pufoasa cu prune dulci-acrisoare intr-o varianta veganizata sau de post.

Prajitura Rasturnata cu Prune

Prajitura Rasturnata cu Prune - reteta de post

Eu am facut prajitura rasturnata cu prune fara oua, unt sau lapte de vaci. Este o reteta simpla, usoara si nu necesita prea multe ingrediente pentru a obtine cea mai buna prajitura pufoasa cu prune. Se poate face si cu alte fructe gen nectarine, piersici, capsuni, rubarba, visine, si chiar o combinatie de prune, afine si ciocolata.

Nici nu va pot spune cat este de frageda in ciuda faptului ca nu contine oua. Are o textura pufoasa iar partea superioara este suculenta si aromata. Prunele sunt versatile si pot folosite la multe preparate delicioase, de la gemuri, la tarte, briose si pandispan cu prune.

Incercati si reteta de: Prajitura rasturnata cu mere si caramel

Desert cu Prune de Post

Pentru aceasta prajitura rasturnata cu prune va puteti pune creativitatea la treaba. Daca va plac afinele presarati cateva printre feliile de prune sau adaugati fulgi de ciocolata in aluat. Daca aveti intrebari si sugestii lasati-le in sectiunea de comentarii de mai jos.

Ingrediente pentru prajitura cu prune rasturnata

  • 8 prune mari
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • ½ lingurita sare
  • 1 + ½ cana de faina
  • 1 cana lapte de soia sau lapte obisnuit
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • ½ cana de zahar
  • ½ lingurita coaja de lamaie

Caramel

  • ½ cana de zahar
  • 3 linguri de apa
  • 1 lingura de unt vegan sau unt obisnuit

Incearca si: Tarta raw vegana cu mango

Instructiuni

1. Spalati prunele, indepartati samburii si taiati felii suficient de groase. Adaugati doua lingurite cu suc de lamaie in cana de lapte si puneti deoparte.

2. Preincalziti cuptorul la 180 C apoi ungeti cu ulei o tava rotunda.

3. Intr-un bol, cerneti faina cu praful de copt, sarea, scortisoara si zaharul.

4. Intr-o cratita inalta adaugati zaharul si apa apoi topiti zaharul la foc mediu. Reduceti focul la minim si lasati sa fiarba pana se ingroasa si incepe sa isi schimbe culoarea, amestecati ocazional cu o lingura de lemn.

5. De indata ce capata o culoare maronie, adaugati untul si continuati sa amestecati pana cand se topeste complet.

6. Stingeti focul si turnati caramelul in tava pregatita. Asigurati-va ca acopera bine fundul tavii. Daca aveti o tava de fier puteti pregati caramelul direct in tava. Aranjati feliile de prune peste caramelul din tava.

7. Acum adaugati laptele, extractul de vanilie si coaja de lamaie peste ingredientele uscate. Amestecati cat sa se combine dar nu exagerati.

8. Turnati acest amestec peste stratul de prune si asigurati-va ca a patruns aluat printre feliile de prune. Coaceti in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata din centrul prajiturii pufoase cu prune.

9. Dupa coacere, scoateti din cuptor prajitura rasturnata cu prune si lasati-o sa se racoreasca 10 minute apoi puneti o farfurie deasupra tavii si rasturnati-o pe farfurie. Feliati prajitura cu prune doar dupa ce s-a racit complet. Serviti cu frisca.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy