Cupe de Ciocolata cu Umplutura de Unt de Migdale

0 475

Aceste cupe de ciocolata neagra cu umplutura de unt de migdale sunt o versiune mai sanatoasa a cupelor Reese’s. Sunt usor de facut acasa, au un gust delicios, sunt vegane si nu contin gluten.

Cupe de Ciocolata cu Unt de Migdale

Cupe de Ciocolata cu Umplutura de Unt de Migdale

Esti un iubitor de ciocolata ca si mine? Sincer, eu as manca ciocolata in fiecare zi! O adaug adesea in budinca de chia sau alte deserturi, precum aceste cupe de ciocolata cu unt de migdale. Pentru mine este un desert decadent, delicios si usor de facut. Va recomand sa il incercati si voi, si sa imi lasati un comentariu cu parerile voastre.

Cupe de Ciocolata cu Umplutura de Unt de Migdale

Am pregatit in trecut o reteta de ciocolata cu unt de arahide pe care toti ati adorat-o si sunt sigura ca si aceasta versiune va fi pe placul vostru. Iata un mic sumar al ingredientelor necesare pentru cupe de ciocolata.

Ciocolata neagra vegana: Cea cu 80% este perfecta, dar puteti folosi una cu un procent mai mic.

Sirop de artar: Adaugati putin pentru un plus de dulceata (acesta este optional)

Ulei de cocos: le mentine tari in frigider/congelator

Unt de migdale: eu am folosit unt de migdale cremos neindulcit, facut in casa dar puteti folosi si unt de migdale din comert.

Cum Sa Faci un Desert Vegan Usor

Incepeti prin a topi ciocolata, siropul de artar si uleiul la bain-marie. Apoi turnati cu grija intr-o forma pentru briose din silicon sau hartie si dati la congelator pentru 15-20 de minute.

Dupa ce s-a intarit, adaugati rapid o lingura cu unt de migdale si dati din nou la congelator.

La final va trebui sa turnati deasupra restul de ciocolata topita. Dati din nou la frigider pentru o ora.

Depozitati-le in frigider sau congelator. Consumati-le cat mai rapid deoarece tind sa se topeasca destul de repede.

INGREDIENTE

  • 170g ciocolata neagra vegana
  • ¼ cana sirop de artar, optional
  • 1 lingura ulei de cocos
  • 2/3 cana unt de migdale, sau alt unt la alegere
  • Fulgi de cocos sau sare de mare grunjoasa, optional

MOD DE PREPARARE

1. Puneti hartie de copt pentru briose sau forme de silicon pe o tava.

2. Rupeti ciocolata in bucati si adaugati-o intr-un vas urmata de siropul de artar si uleiul de cocos. Topiti bine, gustati si adaugati putin indulcitor stevia daca doriti sa iasa mai dulce.

3. Luati cam o lingurita din ciocolata topita si turnati-o in forme, intindeti-o uniform cu lingurita, apoi dati tava la congelator pentru 30 de minute.

4. Dupa ce s-a intarit, adaugati 1 lingura cu unt de migdale si intindeti uniform apoi dati iar la frigider 10 minute.

5. Dupa cele 10 minute, scoateti tava din congelator si turnati restul de ciocolata deasupra apoi lasat-o sa se intareasca in congelator pentru 1 ora.

6. Decorati cu fulgi de cocos sau sare de mare grunjoasa. Depozitati delicioasele cupe cu ciocolata la rece pana cand le terminati.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy