O reteta simpla de Chiftele Turcesti sau (Mercimekli Kofte) facuta cu linte rosie si bulgur – Aceste chiftele vegane delicioase sunt foarte usor de facut si pot fi consumate chiar si fara coacere sau prajire. Le puteti pune pe o bucata de salata verde, ca gustare sanatoasa, bogata in proteine si saraca in calorii.
Chiftele Turcesti cu Bulgur si Linte Rosie
Ador sa incerc tot felul de retete din toate partile lumii! Am tot vazut aceste Chiftele Turcesti cu bulgur si linte rosie in restaurantele cu specific turcesc dar nu le-am gustat niciodata si m-am gandit sa le incerc si eu, si au iesit delicioase. Sunt usor picante si merg de minune ca aperitiv, gustare sau fel principal.
Chiftele Vegane – Mercimekli Kofte
Spre deosebire de majoritatea retetelor de kofte Indiene, Mercimekli Kofte se consuma fara prajire sau coacere. Turcii le consuma alaturi de lamaie si frunze de salata verde. Sunt excelente pentru un wrap sanatos cu salata. Eu am ales sa nu le prajesc sau sa le coc dar voi o puteti face daca doriti.
Incercati si alte retete Turcesti
Placinte Turcesti Gozleme cu branza vegana
Pide Turcesti cu tocata vegana
Serviti-le si alaturi de Lipii naan cu usturoi, Baba Ghanoush sau guacamole!
Chiftele Turcesti cu Bulgur
Ingrediente
- 300g linte rosie
- 300g bulgur
- 3-4 linguri ulei de masline
- 2 cepe
- 5 catei de usturoi
- 4 linguri pasta de tomate
- 1 lingurita chimen macinat
- 2 lingurite boia iute
- 1 legatura de patrunjel
- 2-3 fire de ceapa verde
- Sare si piper dupa gust
Mod de Preparare
1. Spalati bine lintea si puneti-o la fiert intr-o oala cu 600ml de apa. Lasati-o sa fiarba 15 minute, apoi adaugati bulgur, stingeti focul, acoperiti oala cu un capac si lasati-o sa stea 10 minute.
2. Intre timp, incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa 3-4 minute, apoi adaugati usturoiul si continuati sa gatiti inca 1 minut.
3. Adaugati bulionul, chimenul si boia si sotati 1 minut, amestecand continuu.
4. Transferati lintea si bulgurul intr-un bol apoi puneti peste amestecul din tigaie si adaugati ceapa verde si patrunjelul tocate fin, sare si piper dupa gust.
5. Amestecati bine cu mana apoi incepeti sa formati Chiftele Turcesti cu mainile ude.