Iubesti ciocolata calda de casa dar cauti o versiune mai sanatoasa? Incearca aceasta reteta usoara cu turmeric si piper! Este o bautura antiinflamatoare si necesita doar 5 minute timp de preparare!
Ciocolata Calda de Casa Antiinflamatoare
Dragilor, aceasta ciocolata calda de casa nu numai ca va incalzeste in zilele reci dar este capabila sa va stimuleze sistemul imunitar! Iata cateva motive pentru care si tu ar trebui sa incerci aceasta bautura sanatoasa.
- Este sanatoasa – turmericul contine curcuma care are proprietati antiinflamatorii.
- Este facuta in casa – cea de la plic nici nu se compara cu ciocolata calda facuta in casa.
- Este diferita – daca vrei sa incerci lucruri noi sau cauti alternative mai sanatoase, atunci ar trebui sa o incerci!
Alte Bauturi Inflamatoare
Ingredientele Necesare
- Lapte de migdale
- Cacao neindulcita
- Ulei de cocos
- Piper negru
- Scortisoara
- Sirop de artar
Cum Sa Faci Ciocolata Calda
Intr-un ibric mare combinati laptele, cacaua, turmericul si uleiul de cocos. Amestecati bine si aduceti la punctul de fierbere. Amestecati ocazional pentru a scapa de cocoloase si pentru a nu se lipi de ibric.
Dupa ce a ajuns fiert putin, stingeti focul si amestecati piperul negru si cel cayenne. Turnati in cani si serviti.
De Ce Contine Piper si Ulei de Cocos?
Uleiul de cocos si piperul negru ajuta organismul sa absoarba mai bine curcuma din turmeric. Daca nu ai ulei de cocos, poti pune putin unt. Nu va recomand sa omiteti piperul.
Daca nu sunteti vegani, inlocuiti siropul de artar cu miere sau alt indulcitor iar laptele de migdale cu lapte obisnuit.
CIOCOLATA CALDA DE CASA
Ingrediente
- 1 cana lapte de migdale (250 ml)
- 1 ½ linguri cacao neindulcita
- 1 lingurita turmeric pudra
- 2 lingurite ulei de cocos, pentru a ajuta la absorbirea curcuminei
- 2 lingurite sirop de artar
- Putin piper negru macinat
Metoda de preparare
1. Turnati laptele in ibric. Adaugati cacaua, turmericul si uleiul de cocos. Amestecati bine cu un tel apoi dati amestecul in fiert.
2. Stingeti flacara, presarati putin piper negru si scortisoara apoi amestecati.
3. Turnati in cana si lasati-o sa se raceasca putin inainte de a pune siropul de artar, (mai ales mierea).