Carrot Cake de Post Sanatos si Usor de Facut

0 1,364

Acest carrot cake de post este o modalitate sanatoasa si delicioasa de a incepe ziua. Contine ingrediente simple fara gluten, bogate in proteine si fibre care il face ideal pentru un mic dejun, gustare sau desert sanatos.

Carrot Cake de Post

De ce este acest carrot cake de post suficient de sanatos incat sa poata fi consumat la micul dejun? Este o sursa bogata de proteine, nu contine zaharuri rafinate, contine fructe si legume integrale si grasimi sanatoase din nuci si seminte. Suna minunat, nu-i asa?

Este greu sa ai tort de morcovi fara glazura, dar nu am vrut sa compromit integritatea retetei prin a o acoperi cu ceva plin de zahar. Așa ca, in schimb, am gasit o reteta uimitoare de glazura paleo care folosește unt de cocos! Am fost socata de cat de cremoasa era; fix perfecta pentru acesta prajitura cu morcovi.

Desigur, puteti omite glazura dar face reteta putin mai decadenta. Dar daca doriti ca acest carrot cake sa arate cat mai mult ca un desert atunci glazura merita incercata. Si sa nu uitam de adaugarea nucilor deasupra pe care pur si simplu le ador!

Esti pe partea dulce sau sarata cand vine vorba de micul dejun? Si care este optiunea ta preferata? Daca preferati retetele sarate atunci va recomand aceste briose cu legume de post sau pe partea de dulce briose cu morcovi si nuci.

Prajitura cu Morcovi de Post

Ingrediente

  • 3 morcovi medii rasi
  • 2 cani faina de migdale
  • 1 cana faina de quinoa
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • ½ lingurita nucsoara
  • ½ ghimbir uscat macinat
  • 2 linguri seminte de in macinate + 6 linguri de apa calda
  • ¼ cana ulei de cocos topit
  • ¼ cana sos de mere neindulcit
  • 1 banana mare zdrobita
  • ½ cana nuci tocate
  • 1 praf de sare

Mod de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180 C si ungeti cu ulei o tava cu diametrul de 20 x 20 cm.

2. Amestecati faina de migdale, faina de quinoa, praful de copt, scortisoara, nucsoara, ghimbirul praful de sare si morcovii rasi intr-un bol mare.

3. Intr-un bol separat, amestecati semintele de in macinate amestecate cu apa, uleiul de cocos, sosul de mere si banana zdrobita apoi turnati peste ingredientele uscate si incorporati.

4. Turnati amestecul in tava unsa cu ulei. Coaceti 40-45 de minute sau faceti testul cu scobitoarea, daca iese curata inseamna ca prajitura cu morcovi este gata.

5. Lasati-o sa se odihneasca cel putin 10 minute, apoi scoateti-o pe un grila. Lasati delicioasa carrot cake de post sa se raceasca complet inainte de servire. Puteti pune si un topping din unt de cocos amestecat cu sirop de artar si nuci tocate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy