Briose cu Legume de Post

0 2,657

Aceste Briose cu Legume si faina de naut au devenit adevaratele vedete ale zilei in casa noastra! Fie ca le savuram ca o gustare delicioasa la mijllocul dupa-amiezii sau ca mic dejun sanatos. In mod remarcabil, mama mea, care nu este adepta unui stil de viata vegan, a renuntat cu bucurie la oua, in favoarea acestor mini frittate la micul dejun.

Cele Mai Usoare Briose cu Legume

Deci, ce se ascunde in spatele acestor minuni culinare? Faina de naut, obtinuta din naut uscat macinat. Cu o concentratie ridicata de fibre si proteine, faina de naut adauga un plus de valoare sanatatii noastre. Atunci cand este amestecata cu apa si folosita in retete, aceasta capata o textura asemanatoare cu oul si are o cremozitate uimitoare. Deci poate fi folosita cu usurinta pentru a face briose cu legume de post.

Pe langa faina de naut, secretul gustului unic il reprezinta o lingurita generoasa de drojdie inactiva pe care o amestec in aluat pentru a adauga o nota subtila de branza. Apoi, intra in scena legumele. Poti adauga orice legume iti incanta papilele gustative – ciuperci, spanac, kale, morcovi, broccoli si multe altele.

Personal, ador sa adaug generos ceapa verde tocata pentru a aduce o nota de prospetime, dar voi puteti adauga ceapa obisnuita sotata daca va place. Oricum le pregatesti, rezultatul este absolut delicios!

Resturile vor rezista pana la cinci zile in frigider si pot fi puse in cuptorul cu microunde sau reincalzite in cuptor. Imi place sa le reinclazesc in cuptor pana devin putin crocante la exterior si sa le mananc cu putin sos de ardei iute. Sper sa le faci si sa descoperi cat de gustoase pot fi aceste briose cu legume fara oua.

Incearca si:

Briose cu spanac

Clatite vegane cu naut

Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de cartofi dulci cu broccoli

Frittata cu Legume

INGREDIENTE

  • 3 cani legume asortate – broccoli, ardei gras, spanac, porumb, zucchini, etc.
  • ½ cana ceapa verde, tocata fin
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • 2 cani faina de naut
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ cana drojdie inactiva
  • 1 lingurita sare de mare, sau dupa gust
  • ½ lingurita piper negru macinat

MOD DE PREPARARE

1. Preincalziti cuptorul la 200 C. Amestecati faina, drojdia inactiva, praful de copt, sarea si piperul intr-un bol incapator si adaugati 2 ½ cani de apa. Amestecati bine cu un tel apoi tocati legumele.

2. Incingeti o tigaie la foc mediu-mare si adaugati uleiul de masline. Sotati toate legumele alese, (cu exceptia cepei verzi daca puneti), sotati in jur de 7 minute. Adaugati ceapa verde si gatiti inca 2 minute, asezonati cu sare si piper dupa gust si luati de pe foc.

3. Ungeti cu ulei de masline o tava mica pentru briose cu sase orificii. Luati cate o lingura plina din amestec si puneti in cele 6 gauri.  Turnati ¼ cana din amestecul de faina de naut peste legume, folositi o lingura pentru a va asigura ca legumele sunt complet acoperite.

4. Coaceti 30-35 de minute sau verificati daca este gata introducand o scobitoare in centru, daca iese curata inseamna ca briosele sunt gata.

5. Scoateti tava din cuptor si lasati-le sa se racoreasca putin apoi scoateti-le din tava cu grija si sunteti gata sa serviti cele mai bune briose cu legume.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy