Clatite Vegane cu Faina de Naut

0 3,781

Mi-am dorit de ceva timp sa incerc aceste clatite vegane cu faina de naut, cunoscute si sub denumirea de besan chilla sau cheela in India. Este un preparat ideal pentru un mic dejun bogat in fibre, fara gluten, fara oua si fara lactoza.

Clatite Vegane cu Faina de Naut

Clatite Vegane cu Faina de Naut

Am vrut sa le fac asa cum se fac in mod traditional, deoarece iubesc mancarea Indiana, iar reteta de clatite vegane cu faina de naut are o istorie bogata in nordul Indiei. Cei din tarile Occidentale au adoptat reteta si au facut diverse modificari foarte interesante, pe care am sa le impartasesc si cu voi.

Faceti clatite cu faina de naut atunci cand doriti ceva usor si delicios. Sunt super versatile si pot fi amestecate cu diverse arome, deci nu aveti cum sa va plictisiti de ele. Sunt in mod natural fara gluten, vegane, sarace in calorii si bogate in proteine!

Pancakes Vegane

Puteti face aceste pancakes vegane dulci sau sarate, unii oameni le prefera sarate si cu o umplutura de branza si legume, sos chutney Indian, iaurt sau smantana. Hummusul si guacamole merg foarte bine cu delicioasele clatite vegane cu faina de naut.

Clatite Vegane Fara Gluten – Notite

Dupa cum am mentionat, aceste clatite vegane fara gluten (sau besan chilla) sunt exceptional de usoare si chiar foarte simple, va las cateva notite mai jos!

Folositi o tigaie mare. Daca folositi o tigaie mica riscati sa va iasa prea groase. Cele subtiri sunt mai usor de rulat atunci cand alegeti sa le puneti si legume ca umplutura.

Folositi o tigaie non-aderenta. In acest tip de tigaie nu este necesare sa folositi prea mult ulei pentru a preveni lipirea. Trebuie doar sa periati cu putin ulei suprafata tigaii si obtineti clatite vegane perfecte.

Puteti presara deasupra orice fel de legume aveti la indemana sau le puteti face simple si servi cu o umplutura sau sos la alegere.

Sunt bine cat sunt calde! Va recomand sa gatiti doar cat aveti nevoie, reci nu mai sunt la fel de bune.

Incercati si: Briose Frittata Vegane cu Legume si Faina de Naut

Cu Unt Sau Fara Unt? Aceasta Este Intrebarea!

Da… si eu ma intrebam daca pot pune un substitut pentru traditionalul unt ghee, (unt clarificat). Untul vegan nu este o optiune sanatoasa daca doriti sa le mentineti cat mai sanatoase, deci puteti folosi in schimb putin ulei de masline atunci cand le gatiti.

Aceastea fiind spuse, haideti sa sarim la reteta noastra de clatite vegane cu faina de naut.

Cum Sa Faci Clatite cu Faina de Naut

Ingrediente

  • 1 cana, (120g) faina de naut
  • 250ml apa
  • 1 lingurita turmeric
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper macinat
  • 3 cepe verzi, sau 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingura ulei de masline

Optional

  • ½ lingurita fulgi de ardei iute (va recomand asta!)
  • 1 ardei gras
  • 70g mazare congelata sau proaspata

Instructiuni

1. Adaugati apa, faina de naut, sare, turmeric, piper, fulgi de ardei iute (daca folositi) intr-un bolul unui blender sau robot de bucatarie si blendati cateva secunde pana obtineti un amestec omogen. Puteti face asta si cu ajutorul unui tel.

2. Lasati amestecul sa se odihneasca putin, timp in care puteti incinge tigaia unsa cu putin ulei de masline. Amestecul nu trebuie sa fie gros ci mai subtire.

3. Tocati legumele apoi incorporati-le in amestec. Puteti pune orice fel de legume doriti! Mazare, ceapa, ardei gras, ardei iute, rosii, etc.

4. Asigurati-va ca suprafata tigaii este bine unsa cu ulei apoi turnati un polonic si gatiti in jur de 3 minute.

5. Intoarceti clatita si continuati sa gatiti inca 2-3 minute. Repetati astfel pana cand terminati tot amestecul.

6. Savurati clatite vegane cu faina de naut alaturi de hummus, iaurt, sosuri sau guacamole.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy