Maioneza Vegana / Maioneza de Post Fara Oua

0 3,186

Maioneza Vegana sau maioneza de post se face usor din doar 6 ingrediente – ulei de avocado si ulei de masline, suc de lamaie, lapte de soia, mustar, si sare – gata in doar 2 minute. Este cea mai buna reteta de maioneza pe care am incercat-o si este ideala pentru post, vegetarieni si vegani.

Maioneza Vegana / Maioneza de Post Fara Oua

Odata ce ati facut maioneza vegana de la zero, nu veti mai dori sa o cumparati din magazine. Are un gust mult mai bun si proaspat, este mai sanatoasa si se face atat de usor.

Eu nu m-am dat niciodata in vant dupa maionezele de post cumparate din magazin din cauza gustului uleios care mie personal imi face rau, iar lista de ingrediente nu m-a impresionat. Sunt super incantata ca imi pot face propria maioneza vegana de casa fara oua care trece cu brio testul meu de exigenta cand vine vorba de mancatul curat.

Cum Facem Maioneza Fara Oua 

Maioneza vegana sau maioneza de post iese ferma si consistenta daca folositi un blender vertical puternic, al meu are 1000 de W dar puteti folosi si de 700 sau 800W. Este foarte important sa mixati de sus in jos intr-un recipient cu pereti inalti si nu cu miscari circulare.

Ce ingrediente am folosit?

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Asadar asigurati-va ca aveti totul la pregatit inainte de a incepe.

Ulei de avocado – formeaza baza retetei si il ador la aceasta reteta deoarece are un gust neutru. Am incercat si cu ulei de canola si de floarea soarelui dar imi place mai mult cu ulei de avocado.

Ulei de masline – am amestecat si putin ulei de masline pentru echilibrarea aromelor si a iesit excelenta.

Lapte de soia neindulcit – se emulsifica cu uleiul si creeaza acea maioneza ferma si consistenta. Este crucial sa fie neindulcit si nu incercati cu alte tipuri de lapte vegetal, deoarece s-ar putea sa nu functioneze prea bine la aceasta reteta.

Incearca si:

Maioneza cu avocado

Maioneza cu aquafaba (apa de naut)

Maioneza cu caju

Mod de Preparare Maioneza Vegana:

Ingrediente

  • 240 ml ulei de avocado
  • 120 ml lapte de soia neindulcit
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • ½ lingurita sare
  • 2 lingurite otet sau zeama de lamaie
  • 1 lingura de mustar

Instructiuni

  1. Adaugati uleiul, laptele de soia, otetul/zeama de lamaie, mustarul sis area intr-un recipient inalt sau cilindric.
  2. Luati un blender vertical si blendati de sus in jos pana obtineti o maioneza vegana cremoasa si consistenta.

NOTITE

Puteti folosi alte tipuri de uleiuri in locul celui de avocado dar gustul va fi diferit.

Folositi doar lapte de soia neindulcit si nu inlocuiti cu un alt lapte vegan.

Folositi ingrediente la temperatura camerei.

Obtineti cele mai bune rezultate folosind un blender de mana puternic.

Depozitati maioneza de post intr-un borcan cu capac si se va pastra perfect la frigider pentru 5 zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy