Briose cu Morcovi / Briose Delicioase Cu Morcovi si Nuca

0 3,112

Aceste Briose cu Morcovi vegane sunt iubite atat de adulti cat si de copii. Se fac in doar 35 de minute si au un gust super aromat. Fiecare briosa pufoasa este plina de morcovi dulci, nuci crocante, nuca de cocos, scortisoara si nucsoara. Trebuie sa incerci si tu reteta de briose cu morcovi de post!

Briose cu Morcovi / Briose Delicioase cu Morcovi si Nuci

Briose cu Morcovi / Briose Delicioase Cu Morcovi si Nuca

Sa revenim la reteta noastra usoara de briose cu morcovi. Dupa cum v-am spus in randurile de mai sus, aceste briose delicioase cu morcovi si nuci se fac usor si pot fi pastrate la temperatura camerei pentru 3 – 4 zile. Vestea proasta este ca nu te poti abtine sa nu le mananci pe toate intr-o zi. Eu v-am avertizat!

Cum Facem Briose cu Morcovi si Nuci

Briose cu Morcovi / Briose Delicioase Cu Morcovi si Nuca

Am pus toate ingredientele uscate intr-un bol mare.

Intr-un bol mediu am amestecat laptele vegan, uleiul, sucul de lamaie, si extractul de vanilie. Apoi am incorporat morcovii, nucile si nuca de cocos.

Apoi am pus ingredientele umede peste cele uscate si am amestecat doar cat sa se combine totul. Nu am amestecat in exces, cocoloasele nu afecteaza briosele. Daaca le amestecati in exces, acestea nu vor creste cum trebuie.

Am impartit amestecul in mod egal in tava pentru briose si am dat-o la cuptor pentru 20 – 25 de minute. Timpul de coacere poate sa difere putin in functie de cum coace cuptorul fiecaruia dar puteti testa centrul brioselor folosind o scobitoare.

Dupa ce s-au copt, le-am scos din tava si am asteptat cu multa rabdare sa se raceasca. Asta a fost singura parte dificila! Apoi in sfarsit am savurat cele mai aromate briose de post.

Incercati si Alte Retete

Briose cu Portocale si Merisoare

Briose cu Banane si Ciocolata

Briose cu Dovleac si Nuca

Tort de Morcovi de Post

Briose Carrot Cake de Post

Ingrediente

Uscate

  • 188g faina
  • 150g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita nucsoara

Umede

  • ¾ cana lapte de soia
  • ½ cana ulei
  • 15 ml suc de lamaie sau otet din cidru de mere
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 190 g morcovi rasi (in jur de 2 morcovi medii)
  • 60 g nuci tocate
  • 40 g nuca de cocos, optional

Metoda de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 200C. Puneti 12 hartii de copt intr-o tava pentru briose sau ungeti-o cu ulei.

2. Amestecati intr-un bol incapator toate ingredientele uscate.

3. Intr-un bol mediu adaugati laptele de soia, uleiul, sucul de lamaie si vanilia. Incorporati si morcovii, nuca de cocos si nucile maruntite. Turnati ingredientele umede peste cele uscate si incorporati fara a amesteca in exces.

4. Transferati amestecul in tava pentru briose si coaceti intre 18 – 25 de minute sau pana cand devin aurii deasupra sau scobitoarea iese curata din mijloc.

5. Scoateti-le din cuptor apoi lasati-le sa se raceasca complet. Puteti pastra savuroasele briose cu morcovi 3 – 4 zile la temperatura camerei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy