Cele mai pufoase briose cu fulgi de ovaz si banane de post de care te vei indragosti la prima muscatura! Aceste briose vegane cu banane sunt indulcite in mod natural cu banane si zahar de cocos! Puteti adauga si alte optiuni precum fulgi de ciocolata sau nuci tocate pentru un mic dejun sau gustare delicioasa!
Briose Cu Fulgi De Ovaz Si Banane
Am postat zilele trecute o alta reteta incredibila de briose cu ovaz pe care le-ati apreciat foarte mult. Trebuie sa incercati si aceasta reteta la fel de delicioasa de briose cu fulgi de ovaz si banane.
Daca va place banana bread de post cu siguranta veti adora si aceste briose cu ovaz vegane moi si aromate. Sunt usor de facut ca gustare mai sanatoasa pentru copii.
Cei care iubesc ciocolata si nucile le pot adauga fara probleme la aceasta reteta. Va las notitele mai jos!
Cum Faci Briose cu Fulgi de Ovaz si Banane De Post
Vom elimina lactatele si ouale din reteta pentru briose cu ovaz si banane si vom folosi in schimb:
- Seminte de in macinate in locul oualor
- Ulei de cocos ca substitut pentru unt
- Lapte vegan in loc de lapte obisnuit
- Si orice tip de fulgi de ciocolata fara lapte
Ingredientele Necesare Pentru Briose cu Ovaz si Banane
Aceasta reteta vegana pentru briose cu fulgi de ovaz si banane este facuta din cateva ingrediente pe baza de plante. Iata care sunt:
- Banane: aveti nevoie de 3 banane foarte bine coapte pentru a indulci briosele.
- Zahar de cocos: folosim zahar de cocos deoarece este o alternativa mai buna la zaharul rafinat, puteti pune sirop de artar sau alt indulcitor la alegere.
- In macinat: in loc de oua puneti seminte de in macinate care vor lega compozitia.
- Lapte: adaugati orice tip de lapte vegan doriti.
- Ulei de cocos: va trebui sa adaugati ulei de cocos pentru a da umiditate brioselor. Untul vegan functioneaza la fel de bine.
- Faina: aceste briose vegane contin faina universala pentru a da textura pufoasa. Va las recomandarile pentru alte alternative mai jos!
- Ovaz: cine nu iubeste o briosa cu ovaz? Aveti nevoie de fulgi de ovaz ca sa obtineti o textura perfecta.
- Praf de copt, bicarbonat de sodiu, vanilie, scortisoara si sare.
Optional: Mie personal imi place sa adaug uneori fulgi de ciocolata si nuci tocate, dar alegerea este a voastra! Daca sunteti vegani asigurati-va ca fulgii de ciocolata sunt vegani.
Notite Pentru Briose Vegane
Pentru mine aceasta reteta de briose cu fulgi de ovaz si banane este perfecta deoarece ies pufoase si delicioase, dar daca ai nevoie de alte alternative arunca o privire mai jos:
Alegeti zaharul. Eu prefer sa inlocuiesc zaharul rafinat cu zahar de cocos sau sirop de artar dar se poate inlocui cu zahar brun.
Schimbati faina. Faina universala le face pufoase dar puteti inlocui cu faina de grau integrala pentru produse de patiserie. Puneti 2-4 linguri de lapte in plus deoarece tinde sa fie mai densa.
Briose fara gluten. Va recomand sa incercati faina de naut sau faina fara gluten, nu va recomand sa alegeti faina de migdale sau de cocos.
Mai Multe Retete de Briose Vegane
Briose cu Portocale si Merisoare
Desert Sau Mic Dejun Rapid
Pentru ingredientele umede:
- 3 banane medii foarte coapte, cam 1 ⅓ cana zdrobite
- ½ cana lapte vegan la alegere
- ⅓ cana ulei de cocos topit si racit, sau unt vegan
- ½ lingurita extract de vanilie
- 2 linguri seminte de in macinate
- ⅓ cana zahar de cocos, sau brun
Pentru ingredientele uscate:
- 1 cana faina universala
- ¾ cana fulgi de ovaz
- 1 lingurita praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita scortisoara
- ½ lingurita sare
Optional
- ½ cana fulgi de ciocolata
- ½ cana nuci tocate sau nuci pecan
Mod de Preparare
1.Preincalziti cuptorul la 190 C. Puneti hartie de copt in fiecare gaura a unei tavi pentru briose (cam 10 forme de briose) si ungeti interiorul formelor cu putin ulei.
2. Intr-un bol mare combinati banana zdrobita cu zaharul, semintele de in, laptele vegan, uleiul de cocos si extractul de vanilie.
3. Intr-un alt bol incapator, amestecati cu un tel ingredientele uscate. Puneti ingredientele umede peste cele uscate si amestecati doar cat sa se combine, nu exagerati.
4. Puneti si nucile si ciocolata daca doriti, daca nu sariti peste acest pas.
5. Transferati amestecul in mod egal in cele 10 forme. Presarati deasupra putin ovaz. Coaceti-le 18-25 de minute sau pana cand sunt coapte in centru. Testati cu o scobitoare, daca iese curata inseamna ca sunt gata.
6. Lasati tava cu briose cu ovaz sa se raceasca 5-10 minute apoi transferati-le pe farfurie si serviti delicioasele briose cu fulgi de ovaz si banane!