Prajitura cu Prune Rapida Delicioasa si Usoara | Instructiuni Pas cu Pas

0 1,028

Prajitura cu prune rapida nu numai ca este usor de facut dar are si o textura pufoasa si moale, iar prunele dulci ii da o aroma deosebita pe care pur si simplu o ador! Aceasta prajitura este perfecta alaturi de o cana fierbinte cu ceai sau cafea intr-o seara racoroasa de toamna.

Prajitura cu Prune Rapida – (Vegana + Usoara)

Prajitura cu Prune de Post

Am asteptat cu nerabdare sezonul prunelor pentru a impartasi cu voi – reteta de prajitura cu prune rapida! Am facut-o vara trecuta si a iesit atat de buna incat familia si prietenii mei au ramas impresionati. Asadar, daca sunteti ocupati si nu aveti timp sa preparati deserturi care necesita timp, atunci aceasta prajitura de post cu prune este exact ceea ce aveati nevoie.

Prajitura de post cu prune se poate servi cu inghetata de vanilia sau frisca cu aroma de vanilie. Este un deliciu usor de preparat si cu siguranta atat tu cat si intreaga familie o veti adora.

Va recomand sa incercati si: Prajitura rasturnata cu prune

Ingrediente

  • 220g faina
  • 40g migdale macinate
  • 200g zahar tos
  • 80g sos de mere
  • 125ml lapte de migdale, la temperatura camerei
  • ¾ cana unt vegan taiat cuburi la temperatura camerei
  • 280g prune taiate felii
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • ½ lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita sare

Mod de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180°C.

2. Spalati prunele si uscati-le cu un prosop de bucatarie. Taiati-le in felii apoi puneti-le deoparte.

3. Adaugati cidrul de mere peste laptele vegan si lasati amestecul sa stea cateva minute.

3. Intr-un bol mare, bateti untul taiat cuburi cu zaharul pana cand devine pufos, in jur de 3 minute.

4. Adaugati extractul de vanilie, sosul de mere, amestecul de lapte de migdale si cidru de mere, apoi continuati sa bateti pana cand totul este bine incorporat.

5. Adaugati faina, migdalele macinate, amidonul de porumb, praful de copt, bicarbonatul si sarea peste ingredientele umede. Amestecati cu o spatula incet doar cat sa se combine ingredientele.

6. Incorporati si prunele fara a amesteca in exces. Pastrati cateva si pentru décor.

7. Turnati amestecul intr-o tava cu diametrul de 18cm si uniformizati cu o spatula. Decorati cu prunele ramase si coaceti in cuptorul preincalzit pentru o ora.

8. Testati centrul cu o scobitoare, daca iese curata inseamna ca este gata. Daca scobitoarea nu iese curate atunci continuati sa o coaceti 5-10 minute in plus.

9. Dupa ce s-a copt prajitura cu prune rapida, lasati-o sa se raceasca in tava la temperatura camerei. Apoi scoateti-o din tava si lasati-o sa se raceasca complet pe un gratar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy