Bomboane Ferrero Rocher Reteta Fara Zahar, 100% Vegana

0 2,128

Bomboane Ferrero Rocher reteta sanatoasa fara zahar si fara gluten. Sunt atat de usor de preparat din doar cateva ingrediente simple. De asemenea, delicioasele bomboane Ferrero Rocher sunt o optiune minunata de cadou comestibil facut in casa pentru Craciun, sau pentru iubitorii de ciocolata.

Bomboane Ferrero Rocher Reteta Fara Zahar

Bomboane Ferrero Rocher Reteta Fara Zahar, 100% Vegana

Reteta aceasta de Ferrero Rocher vegan facut in casa este simpla si perfecta pentru perioada festiva. Daca vrei sa impresionezi pe cineva cu un cadou special si delicios, aceste bomboane cu ciocolata si alune sunt alegerea potrivita. Incearcati si voi aceste bomboane Ferrero Rocher reteta fara zahar si fara gluten, 100% vegana.

Pentru o aroma mai intensa de alune, puteți utiliza unt de alune de migdale facut in casa sau cumparat din magazin in loc de unt de migdale. Puteti utiliza orice pudra de cacao sau cacao pe care o apreciati. Puteți utiliza sirop de artar sau orice indulcitor lichid pe care il apreciati, cum ar fi siropul de orez brun sau siropul de agave. Nu substituiti cu un indulcitor granulat.

Veți avea nevoie de alune de padure intregi pentru centrul bomboanelor si alune tocate pentru acoperire. Alunele decojite, praite sau crude, nesarate, functioneaza perfect. Puteti, sa prajiti alunele pentru a intensifica aroma.

Am folosit ciocolata semi-dulce fara lactate, dar puteti utiliza orice ciocolata vegana sau ciocolata neagra. Ulei de cocos: Acesta ajuta la subtierea ciocolatei, astfel incat sa fie mai usor de acoperit trufele. Untul vegetal functioneaza ca inlocuitor.

Ferrero Rocher are si un strat de napolitana. Eu nu l-am adaugat, dar daca doriti puteti adauga napolitana zdrobita apoi tavaliti bomboanele Ferrero Rocher prin napolitana zdrobita, apasand usor in bile (inainte de a le acoperi in ciocolata).

Incercati si: Bomboane cu fulgi ovaz, cocos si curmale

Bomboane Ferrero Rocher de Casa

Ingrediente

  • 40g cacao
  • 100g sirop de artar, sau agave
  • 80g unt de alune de padure sau unt de migdale
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ¼ lingurita sare
  • 16 alune de padure intregi, coapte si decojite

Pentru Acoperit

  • 150g ciocolata vegana
  • 15g ulei de cocos
  • 60g alune de padure, tocate foarte fin
  • Napolitana simpla cu aroma de vanilie, optional

Mod de Preparare

1. Adaugati cacao, sirop de artar, unt de alune de padure/migdale, sare si vanilie intr-un bol si amestecati pana se formeaza un aluat. Dati bolul la frigider pentru 10 minute sa se intareasca amestecul. Intre timp, puneti hartie de copt pe o tava si prajiti alunele 5-10 minute la 180C apoi decojiti-le, sau lasati-le asa cum sunt daca va plac mai mult.

2. Scoateti aluatul din frigider si formati bilute din cate 1 lingurita de aluat. Faceti o gaura in centrul bilelor cu degetul si adaugati o aluna apoi acoperiti-o complet. Puneti bilele pe o tava tapetata cu hartie de copt si dati din nou la frigider.

3. Adaugati ciocolata si untul de cocos intr-un bol si topiti in cuptorul cu microunde la intervale de 30 de secunde, amestecand dupa fiecare interval.

4. Tocati alunele fin si zdrobiti napolitana intr-un bol separat daca doriti sa o folositi. Infingeti o scobitoare in bile pentru a le acoperi complet cu ciocolata cu usurinta. Lasati sa se scurga excesul apoi presarati alune tocate si napolitana.

5. Puneti bomboanele Ferrero Rocher pe tava tapetata cu hartie de copt si dati la frigider 30 de minute sau pana cand ciocolata s-a intarit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy