Tarta cu Mere (Reteta Usoara si Aromata)

0 937

Aceasta tarta cu mere este desertul ideal pentru sezonul rece sau festiv deoarece are o aroma deosebit de delicioasa! Pe cat este de buna pe atat este de usoara. Ba chiar se poate face fara zahar si fara gluten.

Tarta cu Mere Aromata (Reteta Usoara)

Tarta cu Mere (Reteta Usoara si Aromata)

Dupa ce am impartasit reteta mea de prajitura rasturnata cu mere si am obsrvat ca v-a placut foarte mult, astazi m-am decis sa impartasesc si aceasta reteta vegana de tarta cu mere.

Este o reteta inspirata din bucataria Americana, pe care eu o pregatesc ori de cate ori merele sunt in sezon sau ca desert usor pentru masa de Craciun. Mirosul de mere si scortisoara parfumeaza intreaga bucatarie cu un miros imbietor.

Crusta Pentru Tarta Usor de Facut

Crusta traditionala este facuta cu apa, unt, zahar, faina si putin zahar. Pentru a veganiza aceasta reteta am folosit unt vegan. Va asigur ca veti obtine rezultate la fel de bune.

Puteti taia aluatul in orice forma creativa va trece prin minte apoi decora partea superioara. Spre exemplu, puteti taia stelute, fulgi de nea sau inimoare pe care le puteti pune pe marginea tartei iar la centru fasii de aluat potrivit de late. O forma pentru fursecuri va ajuta foarte mult sa creati modele dragute pe tarta cu mere.

Mai Multe Retete de Tarta Vegana 

Placinta cu dovleac in stil American

Tarta cu Ciocolata 

Tarta Raw Vegana cu Mango

Tarta Padurea Neagra, fara coacere

Cum Sa Faci Tarta cu Mere de Post

O tarta aromata usoara si rapida fara unt si lactate. Merge de minune in sezonul festiv sau ca desert simplu ori de cate ori aveti oaspeti sau aveti pofta de ceva dulce.

Notite:

Pentru a face aceasta tarta fara gluten: Folositi un mix de faina fara gluten pe care il puteti gasi online sau in supermarketuri.

Pentru a face tarta fara zahar rafinat: Zaharul se poate inlocui cu Eritrol, stevia sau zahar de cocos. Omiteti zaharul daca doriti!

Ingrediente

Crusta Pentru Tarta

  • 375g faina universala, sau un mix de faina fara gluten
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 225g unt vegan, taiat cuburi si racit
  • 4 linguri apa rece

Umplutura de Mere si Scortisoara

  • 1kg de mere
  • 100g zahar
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • ¼ lingurita nucsoara
  • ½ suc de lamaie

Pentru Periat

  • putin lapte vegetal sau ulei de cocos topit
  • 1 lingurita zahar brun

Metoda de Preparare Umplutura de Mere:

1. Preincalziti cuptorul la 180 C.

2. Decojiti si indepartati cotorul merelor apoi taiati felii subtiri.

3. Transferati intr-un bol si adaugati zaharul, amidonul, scortisoara, si sucul de lamaie. Amestecati bine si puneti deoparte.

Metoda de Preparare Tarta cu Mere:

1. Intr-un bol incapator, adaugati faina, zaharul si sarea. Puneti untul rece si amestecati cu mana. Adaugati gradual cate o lingura cu apa rece si continuati sa amestecati cu mana pana cand untul s-a combinat complet cu faina. Puteti face acest proces si intr-un robot de bucatarie.

2. Taiati aluatul in jumatate si formati doua bile. Infasurati aluatul in folie alimentara si dati la frigider pentru 30 de minute.

3. Pudrati masa de lucru cu faina apoi intindeti jumatate din aluat. Transferati intr-o tava rotunda pentru tarta unsa cu putin ulei sau unt vegan. Presati aluatul pe marginile tavii apoi intepati crusta din loc in loc.

4. Adaugati umplutura de mere si puneti deoparte. Intindeti cea de-a doua bila de aluat si taiati fasii nici prea late nici prea subtiri apoi puneti-le deasupra tartei.

5. Puneti-va creativitatea la treaba si formati alte modele din aluat daca doriti. Periati partea superioara a tartei cu putin ulei de cocos topit sau lapte vegetal apoi presarati deasupra 1 lingurita de zahar.

6. Coaceti tarta cu mere 50-60 de minute pana devine aurie. Acoperiti marginile cu folie de aluminiu daca devine prea maronie. Lasati sa se raceasca apoi serviti cu inghetata, sirop de artar sau zahar pudra.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy