Placinta cu Dovleac Copt in Stil American

1 2,257

Ai incercat vreodata sa faci o placinta cu dovleac copt in stil American? Ei bine dragilor, sezonul dovlecilor a sosit si am o multime de idei de impartasit cu voi, cum ar fi aceasta placinta delicioasa. Dovleacul este versatil si poate fi folosit la multe alte retete si nu doar la placinta de dovleac traditionala!

Placinta cu Dovleac Copt in Stil American Cremoasa cu Gust Bogat

Placinta cu Dovleac Copt in Stil American

Aceasta placinta cu dovleac copt este un desert vegan super delicios de sezon! Este un preparat American pe care ei o numesc pumpkin pie. Este o reteta unica si m-am gandit sa o incerc si eu deoarece avem dovleci din plin!

Mi-a placut foarte mult faptul ca aceasta reteta nu este extrem de dulce. Are o cantitate de zahar echilibrata, este frumos texturata si merge de minune pentru sarbatorile de iarna.

Incearca si: Pumpkin Spice Latte (latte cu piure de dovleac)

Cum Sa Faci Placinta cu Dovleac Copt in Stil American

Crusta pentru placinta este facuta cu ulei de cocos. Aceasta crusta este vegana si nu contine unt. Puteti folosi si crusta pentru tarta din comert daca gasiti, cititi eticheta daca sunteti vegani!

Pentru a evita innegrirea tartei am pus o folie deasupra dupa 40 de minute de coacere apoi am dat-o iar la cuptor pentru ultimele 20 de minute de coacere.

Ingrediente si Inlocuitori

Piure de dovleac: Coaceti dovleacul si faceti piure. Decojiti dovleacul, taiati-l in bucati mai mici si coaceti la la 180 C pentru 30 de minute, (fara ulei sau condimente), pana devine moale si usor de zdrobit.

Faceti piureul intr-un blender sau robot de bucatarie apoi lasati-l sa stea intr-o sita deasupra unui bol pentru a scurge orice urma de lichid.

Lapte de cocos: Trebuie sa fie lapte de cocos neindulcit cu grasime cat mai multa. Acesta trebuie sa aiba gros si cremos pentru a obtine o tarta cu consistenta potrivita. Orice alt lapte vegetal nu va seta tarta cum trebuie!

Zahar brun: Puteti folosi si zahar de cocos. Cantitatea de zahar poate fi putin redusa dupa preferinte.

Sirop de artar: Il puteti inlocui cu orice alt tip de sirop doriti sau inlocuiti-l cu zahar brun.

Amidon de porumb: Acest ingredient este crucial pentru reteta de placinta cu dovleac copt. Puteti folosi si tapioca dar va trebuie sa dublati cantitatea.

Condimente pentru placinta cu dovleac: Se poate folosi un mix de scortisoara, ghimbir pudra, cuisoare macinate si nucsoara.

Incearca si: Supa crema de dovleac si ghimbir 

Placinta cu Dovleac Copt

Umplutura nu contine gluten dar daca doriti o placinta fara gluten, va trebui sa preparati o crusta de placinta fara gluten.

Ingrediente

Crusta:

  • 145g faina universala
  • 1 lingura zahar tos
  • ½ lingurita sare
  • 55g ulei de cocos, solid
  • 4 linguri de apa rece ca gheata

Umplutura:

  • 425g piure de dovleac
  • 180ml lapte de cocos, neindulcit cu grasime integrala
  • 150g zahar brun
  • ¼ cana sirop de artar
  • 3 lingurite mix de condimente pentru placinta
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ½ lingurita sare
  • ¼ cana amidon de porumb

Mix de Condimente Pentru Placinta:

  • 3 linguri scortisoara macinata
  • 2 lingurite ghimbir pudra
  • 2 lingurite nucsoara
  • ½ lingurita cuisoare macinate
  • 2 lingurite cardamom, optional (are un gust excelent)
  • Depozitati acest amestec pentru viitoarele preparate

Metoda de Preparare 

1. Pregatiti crusta: Adaugati faina, zaharul si sarea intr-un robot de bucatarie si plusati de cateva ori.

2. Adaugati uleiul de cocos solid si pulsati pana obtineti un amestec sfaramicios.

3. Adaugati apa rece si pulsati din nou. Ar trebui sa arate ca un aluat, luati o bucata din aluat si incercati sa formati o bila, daca se formeaza cu usurinta inseamna ca aluatul este gata.

4. Transferati aluatul pe o suprafara pudrata cu faina si intindeti intr-un cerc mai mare decat forma, (forma de tarta).

5. Ungeti tava si sucitorul cu putin ulei, apoi rulati aluatul pe sucitor si desfasurati-l direct in tava. Prindeti cu grija pe marginile tavii apoi taiati excesul.

6. Pregatiti umplutura pentru placinta cu dovleac copt: Adaugati piureul de dovleac laptele de cocos, zaharul brun, siropul de artar, amidonul de porumb, mixul de condimente, extractul de vanilie si sarea in blender pana devin un amestec fin si omogen. Daca nu aveti blender amestecati totul  intr-un bol cu ajutorul unui tel.

7. Turnati acest amestec peste crusta si unformizati cu spatele unei linguri.

8. Dati la cuptor si coaceti pentru 60 de minute la 180 C. Pentru a preveni innegrirea, scoateti tava dupa 40 de minute, acoperiti cu folie si continuati sa coaceti 20 de minute.

9. Dupa cele 60 de minute, scoateti tava si cuptor si lasati-o sa se raceasca complet. Va avea un aspect inchis la culoare dar se va deschide pe masura ce se raceste.

10. Lasati sa se raceasca complet pe masa apoi dati-o la frigider pentru 4 ore sau peste noapte pentru a se seta complet. Serviti placinta cu dovleac copt cu frisca vegana.

1 Comentariu
  1. Ana spune

    Buna. Se poate folosi conserva de crema de cocos in loc de lapte? Multumesc 😀

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy