Briose cu Spanac Pufoase si Savuroase

0 1,773

Daca iti place un mic dejun sarat sau esti un iubitor de gustari, cu siguranta vei adora aceste briose cu spanac! Sunt pline de nutrienti si foarte hranitoare, iar aroma de branza se simte atat de bine incat nimeni nu isi va da seama ca mananca briose cu spanac de post!

Briose cu Spanac / Briose cu Spanac de Post

Briose cu Spanac Pufoase si Savuroase

Aceste briose cu spanac atat de savuroase sunt de asemenea, si o idea grozava pentru pachetelul copilului sau chiar al tau. Delicioasele briose cu spanac de post se fac foarte usor si le putem da chiar si aroma de branza. Iata mai jos ingredientele si modul de preparare.

Incearca si: Quiche cu spanac

Ingredientele Pentru Briose

Spanac – Am folosit spanac congelat pe care a trebuit sa il decongelez si sa il scurg bine. Daca alegeti sa folositi spanac proaspat, atunci gatiti 500g de spanac si stoarceti bine tot lichidul.

Faina – Alba sau integrala, sau chiar si cea de spelta merge bine la aceste briose. Daca vrei briose fara gluten, atunci incearca si reteta mea de briose frittata cu legume.

Drojdie Inactiva – Nu sariti peste acest ingredient! Da aroma de branza care merge bine cu spanacul.

Boia Iute sau Piper Cayenne – Mie imi place mancarea putin picanta dar il puteti omite daca nu va place sau daca le preparati pentru copii.

Seminte de in – Semintele de in macinate for adauga fibre si omega si vor inlocui ouale.

Ulei – Nu este neaparat nevoie de unt vegan, un simplu ulei de floarea soarelui va functiona perfect.

Lapte Vegan – Alegeti orice lapte vegan neindulcit. Mie imi place cel de ovaz, dar puneti ce aveti la indemana.

Metoda de Preparare Pentru Briose cu Spanac

Ingrediente

  • 375g faina alba, integrala sau de spelta)
  • 170g spanac congelat sau (500g spanac proaspat gatit)
  • 350ml lapte vegan
  • 90ml ulei
  • 2 linguri seminte de in macinate (amestecate cu 6 linguri de apa calda)
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita piper cayenne sau boia iute dupa gust
  • 1/3 lingurita sare
  • 50g drojdie inactive

Mod de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 190⁰C si puneti forme pentru briose din hartie intr-o tava pentru briose cu 12 gauri.

2. Intr-un bol mic, amestecati semintele de in cu apa apoi lasati sa stea cateva minute.

3. Dezghetati spanacul si stoarceti tot lichidul in exces, apoi tocati-l putin. Spanacul proaspat poate fi gatit la aburi pana se inmoaie apoi stors si tocat.

4. Amestecati intr-un bol mare, drojdia inactiva, faina, praful de copt, sarea si boia iute sau piper cayenne.

5. Adaugati semintele de in inmuiate peste ingredientele din bol urmat de lapte, ulei si spanac.

6. Amestecati bine apoi umpleti pana la jumatate fiecare orificiu al tavii. Optional puteti decora cu o felie de rosie cherry.

7. Coaceti 20 de minute sau pana cand aurii deasupra. Testati centrul brioselor cu o scobitoare.

8. Dupa ce s-au copt, scoateti briosele din tava si lasati-le sa se raceasca pe un grilaj.

9. Acum puteti servi briose cu spanac la micul dejun sau ca gustare rapida.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy