Chiftele de Cartofi cu Cascaval si Spanac (Vegane + Usoare)

0 484

Aceste Chiftele de Cartofi cu Cascaval si spanac sunt foarte usor de facut si sunt absolut delicioase, trebuie sa incerci aceasta reteta neaparat! La exterior au o crusta crocanta, iar la interior sunt moi, aromate si pline de cascaval vegan. Aceasta reteta de chiftele de post este alegerea ideala pentru pachetel, gustare, pranz sau cina, si pot fi facute si fara gluten!

Chiftele de Cartofi cu Cascaval si Spanac – (Vegane + Usor de Facut)

Cele mai bune parjoale de cartofi aromate cu spanac, usturoi si cascaval vegan, prajite cat sa devina crocante la exterior. Aceste chiftele de cartofi cu cascaval sunt foarte usor de facut, necesita doar cateva ingrediente simple si pot fi facute si cu faina fara gluten.

Eu am folosit spanac proaspat dar puteti folosi si spanac congelat bine stors. Pentru a obtine crusta aceea crocanta puteti praji chiftelutele in putin ulei de masline sau orice alt ulei aveti la indemana. Nu omiteti drojdia inactiva deoarece da gust de cascaval.

Folositi faina fara gluten pentru a lega compozitia daca aveti intoleranta la gluten si pesmet fara gluten pentru crusta crocanta. Serviti delicioasele chiftele cu spanac si cartofi cu salate, maioneza vegana sau orice altceva va place mai mult.

Resturile pot fi reincalzite in cuptorul cu microunde sau in cuptorul aragazului la 180 C, 10-12 minute pana devin crocante din nou. Mie personal imi plac reincalzite in cuptorul aragazului deoarece devin crocante si sunt mult mai bune.

Va recomand si aceste retete de chiftele:

Chiftele cu ciuperci si fasole

Chiftele turcesti cu bulgur si linte

Chiftele de cartofi dulci si broccoli

Chiftele cu quinoa si broccoli

Chiftelute cu Cartofi si Spanac

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 100 g spanac proaspat sau congelat (dezghetat si bine stors)
  • 4 catei de usturoi
  • 40 g faina alba sau fara gluten (folositi mai multa la nevoie)
    2 lingurite fulgi de drojdie inactive
  • 50 g cascaval vegan ras
  • 2-3 linguri de pesmet
  • Sare si piper dupa gust

Mod de Preparare

1. Fierbeti cartofii in coaja apoi decojitii dupa ce s-au racit cateva minute.

2. Incingeti ulei de masline intr-o tigaie si sotati usturoiul maruntit pentru cateva secunde. Apoi adaugati spanacul tocat si continuati sa sotati 2-3 minute cat sa se inmoaie.

3. Zdrobiti cartofii intr-un bol incapator. Adaugati faina, fulgii de drojdie, amestecul de spanac si usturoi, sare si piper dupa gust. Mai adugati putina faina daca vi se pare ca amestecul este prea moale.

4. Formati chiftelutele apoi faceti o gaura in centru si umpleti cu cascaval. Acoperiti cu putin amestec si sigilati bine.

5. Dati prin pesmet si prajiti in putin ulei de masline 4-5 minute pe fiecare parte pana devin aurii si crocante.

6. Acum puteti servi delicioasele chiftele de cartofi cu cascaval si spanac.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy