Biscuiti cu Ovaz si Ciocolata

0 637

Cei mai buni biscuiti cu ovaz si ciocolata fara faina, moi si super usor de facut din doar cateva ingrediente simple! Nu contin gluten si sunt ideali pentru cei care iubesc ciocolata, sunt vegani sau nu consuma oua, lactate si gluten!

Biscuiti cu Ovaz Si Ciocolata

Biscuiti cu Ovaz si Ciocolata

Mana sus cine a facut vreodata fursecuri cu fulgi de ovaz si ciocolata la ora sapte dimineata 😀 Nimeni? Doar eu? Ei bine, v-am adus o noua reteta de biscuiti cu ovaz si ciocolata care o sa va incante.

Deci… m-am simtit putin cam obosita saptamana aceasta, si am decis sa merg la culcare mai devreme (23:00). In schimb, m-am trezit foarte devreme, jur de ora 4:00 si la scurt timp am ajuns sa coc fursecuri cu fulgi de ciocolata la ora 7:00! 😀

In luna Februarie am hotarat sa incerc cat mai multe retete noi, in special pe cele cu ciocolata! 😀

Biscuiti cu Ovaz si Ciocolata

Acesti biscuiti sau fursecuri, numiti-le cum vreti voi… sunt facuti  fara faina, contin doar ovaz!

Deci, contin ingrediente foarte putin procesate si sunt mult mai bogate in nutrienti, facandu-le si o optiune mai sanatoasa la biscuitii din comert deoarece puteti inlocui zaharul cu alt indulcitor.

Biscuitii cu ovaz si ciocolata sunt moi si ciocolatosi, dar daca doriti biscuiti crocanti, incercati si aceasta reteta de (biscuiti de ovaz cu ciocolata si afine).

Imi place sa ii servesc alaturi de cafeaua mea de dimineata sau alaturi de ceai. Sunt usor de facut si sunt pe placul intregii familii.

Incearca si Alte Retete de Deserturi:

Briose cu fulgi de ovaz si banane

Briose cu fulgi de ovaz si merisoare

Clatite cu ovaz si banane

Bilute vegane energizante cu ovaz si merisoare

Budinca de ovaz cu ciocolata

Terci de ovaz cu chia, la rece

Cei Mai Buni Biscuiti cu Ovaz si Ciocolata de Post

Iata cum se fac fursecuri cu fulgi de ovaz moi si ciocolatosi in mai putin de 30 de minute. Gustare sau desertul meu preferat pe care cu siguranta il veti adora si voi.

Ingrediente

Uscate

  • 1 cana fulgi de ovaz
  • 1 cana faina universala
  • ¼ cana cacao
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita sare
  • ½ cana fulgi de ciocolata vegani

Umede:

  • ½ cana zahar brun + ½ cana zahar alb sau 120ml sirop de artar sau
  • ¼ cana ulei de cocos, la temperatura camerei
  • 1 lingura seminte de in macinate + 3 linguri de apa calda
  • 2 linguri lapte vegan
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de Preparare

1. Macinati semintele de in la blender apoi amestecati-le cu 3 linguri de apa calda. Puneti deoparte.

2. Intr-un bol mediu, combinati ovazul, faina, cacaua, bicarbonatul de sodiu si sarea.

3. Intr-un bol mare, combinati ambele tipuri de zahar cu uleiul de cocos. Mixati cu un mixer cateva minute pana cand uleiul a devenit putin cremos.

4. Puneti semintele de in, laptele si extractul de vanilie peste amestecul de zahar. Mixati putin.

5. Adaugati ingredientele uscate peste cele umede, si incorporati.

6. Incorporati si fulgii de ciocolata.

7. Lasati aluatul sa stea la frigider 30 de minute (daca nu este racit, biscuitii se vor intinde prea mult!)

8. Preincalziti cuptorul la 180C.

9. Puneti hartie de copt pe o tava si luati cate 1.5 lingura din aluat si asezati pe tava lasand suficient spatiu intre fiecare biluta de aluat.

10. Coaceti 11-14 minute. Permiteti sa se raceasca cateva minute pe tava, apoi transferati pe un grilaj si lasati deliciosii biscuiti cu ovaz si ciocolata sa se raceasca complet.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy