Briose cu Mere Vegane / de Post, Aromate cu Scortisoara si Nucsoara

0 1,064

Astazi v-am adus o reteta de briose cu mere pufoase si moi, condimentate cu delicioasa aroma de scortisoara si bucati de mere. Perfecte ca acompaniament la cafeaua de dimineata sau ca desert.

Briose cu Mere si Scortisoara

Briose cu Mere Vegane / de Post, Aromate cu Scortisoara si Nucsoara

Am vrut sa incerc aceste briose cu mere de cand am pregatit prajitura rasturnata cu mere. Reteta este delicioasa si eram convinsa ca o pot adapta si pentru muffins cu mere.

Sunt indulcite cu zahar brun si aromate cu scortisoara si bucatele de mere. Absolut divine! Sunt o gustare ideala de luat la munca, scoala sau chiar ca desert simplu si usor de facut.

Cum Sa Faci Briose cu Mere de Post

Veti gasi intructiunile si ingredientele retetei la finalul acestei postari. Acesta este un mic sumar al procesului de preparare.

Iata cum sa faci briose vegane:

Cerneti faina intr-un bol. Adaugati zaharul, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara si nucsoara. Amestecati totul.

Preparati laptele batut vegan amestecand suc de lamaie si lapte de soia intr-o cana apoi lasati sa se coaguleze.

Adaugati laptele batut, ulei de canola, extract de vanilie, otet din cidru de mere si sos de mere in bol. Amestecati bine totul.

Puneti bucatele de mere si incorporati.

Transferati in mod egal amestecul in fiecare gaura a tavii pentru briose sau forme de briose.

Puneti in cuptor si coaceti la 180C pentru 20-25 de minute.

Lasati tava cu briose sa se raceasca pentru cateva munute apoi scoateti-le si lasati-le sa se raceasca complet pe un grilaj.

Incercati si alte retete cu mere:

Tarta cu mere

Budinca de orez cu mere fara zahar

Prajitura rasturnata cu mere

Smoothie cu mere verzi

Notite Muffins cu Mere

Nu taiati merele in bucati prea mari, taiati in bucatele micute, deoarece le vom incorpora in amestec.

Puteti folosi lapte de migdale pentru laptele batut vegan. Totusi, cel de soia functioneaza mai bine.

Daca amestecul pentru briose cu mere iese prea subtire atunci bucatile de mere s-ar putea lasa pe fundul brioselor. Din acest motiv, aleg sa folosesc lapte de soia in locul celui de migdale deoarece se ingroasa mai bine si ajuta sa obtin un amestec mai gros.

Am folosit ulei de canola dar voi puteti folosi orice alt tip de ulei vegetal sau chiar ulei de cocos topit.

De ce am folosit otet din cidru de mere la aceste briose? Otetul reactioneaza cu bicarbonatul de sodiu si ajuta briosele sa se creasca frumos. Nu va faceti griji in privinta gustului deoarece nu se simte in briose.

Am folosit sos de mere ca inlocuitor pentru oua dar la aceasta reteta nu este obligatoriu sa folositi un inlocuitor de oua.

Combinatia de lapte batut vegan, bicarbonat de sodiu si otet face toata treaba. Dar sosul de mere adauga un plus de aroma de mar si umiditate.

Pot Face Briose Fara Gluten?

Desigur, puteti inlocui faina folosita la aceasta reteta cu un mix de faina fara gluten.

Ingrediente

  • 250g faina universala
  • 200g orez brun light
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita nucsoara
  • (160ml) lapte batut vegan
  • 60 ml ulei de canola
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita otet din cidru de mere
  • 2 linguri sos de mere, optional
  • 125g mere tocate, decojite

Instructiuni

1. Preincalziti cuptorul la 180C. Ungeti cu putin ulei o tava pentru briose si puneti-o deoparte.

2. Cerneti faina intr-un bol mare apoi adaugati sare, bicarbonat de sodiu, scortisoara si nucsoara.

3. Luati o cana de masurat si adaugati 1 lingura suc de lamaie si lapte de soia pana ajungeti la 2/3 cana (160ml). Amestecati si lasati sa se coaguleze.

4. Puneti laptele batut, uleiul, vanilia, otetul si sosul de mere peste faina si amestecati pana obtineti un amestec gros.

5. Decojiti mere si tocati in bucatele apoi amestecati. Turnati amestecul in fiecare gaura a tavii.

6. Coaceti delicioasele briose cu mere 20-25 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata din centru.

7. Scoateti din cuptor si lasati-le sa se raceasca in tava cateva minute. Scoateti muffins cu mere din tava si lasati sa se raceasca complet pe un grilaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy