Budinca de Orez cu Mere: Mic Dejun sau Desert Sanatos Fara Zahar

0 2,510

Te-ai gandit vreodata ca poti sa iti incepi ziua cu un desert delicios? Ei bine, iata reteta perfecta pentru tine! Budinca de orez cu mere, care este nu doar delicioasa, ci si rapida si sanatoasa! Cu aceasta budinca, poti sa te bucuri de gustul dulce al merelor fara a adauga zahar sau lactate. Poti chiar sa iti imbogatesti micul dejun cu o lingura de pudra proteica, daca esti o persoana activa sau doar doresti sa adaugi mai multe proteine in dieta ta.

Budinca de Orez cu Mere – (Vegan + Fara Zahar)

Transforma-ti micul dejun intr-o experienta epica cu aceasta budinca de orez cu mere, o delicatesa care te va cuceri de la prima inghititura! Ce o face atat de speciala? Ei bine, nu contine niciun strop de zahar sau lactate, facand-o potrivita pentru oricine cauta un mod sanatos de a-si incepe ziua.

Incearca si: Orez cu Lapte de Cocos si Vanilie sau Orez cu Lapte Vegan si Mango.

Si sa nu uitam partea cea mai buna – aceasta budinca este usor de preparat, chiar si pentru cei mai putin experimentati in bucatarie. Nu ai nevoie de ingrediente exotice sau ore intregi de gatit. Eu am descoperit aceasta reteta cand mi-am dat seama ca aveam toate ingredientele necesare la indemana, iar dorinta de a incerca ceva noi, a fost prea puternica pentru a o ignora.

Deci, ce mai astepti? Transforma-ti micul dejun intr-o aventura culinara si pregateste acest desert sanatos si delicios care iti va aduce un zambet pe buze in fiecare dimineata.

Reteta Budinca de Orez cu Mere de Post

Ingrediente

  • 150g orez basmati
  • 1600 ml lapte de soia sau lapte de cocos
  • 240 ml de apa
  • 2 mere
  • ¼ lingurita scortisoara
  • Un praf de sare
  • 6 linguri sirop de artar sau inlocuiti cu 100g zahar
  • ¼ lingurita extract de vanilie
  • 2 lingurite unt vegan

Metoda de Preparare

1. Spalati orezul si puneti-l la fiert cu laptele de soia, apa si un praf de sare.

2. Amestecati frecvent pana ajunge la punctul de fierbere. Fierbeti orezul la foc mic 30 – 40 de minute si amestecati din cand in cand pentru a preveni lipirea.

3. Taiati merele in cuburi, apoi adaugati untul intr-o tigaie si caliti merele pana se inmoaie si se caramelizeaza apoi zdrobiti cu ajutorul unei furculite.

4. Acum adaugati siropul de artar, scortisoara, merele sotate si extractul de vanilie peste orez si  continuati sa fierbeti 10 minute sau pana cand orezul devine foarte cremos. Optional, adaugati si o lingura cu pudra proteica.

5. Serviti budinca de orez cu scortisoara macinata, si mere caramelizate in unt vegan.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy