fbpx

Briose de Post cu Merisoare si Portocale

0 1,219

Cauti o reteta buna pentru briose de post? Incearca aceasta reteta din care o sa iti iasa briose moi si delicate cu o aroma deosebita de portocale si merisoare. Aceste briose vegane sunt preferatele mele in lunile reci de iarna dar merg excelent oricand alaturi de o cana de cafea.

Briose de Post cu Merisoare si Portocale

Briose de Post cu Merisoare si Portocale

Imi plac foarte mult aceste briose de post! Am pregatit si alte tipuri de briose vegane, precum briose cu afine, briose cu legume (frittata cu legume), etc. Acestea sunt o optiune buna pentru a incepe ziua alaturi de o cafea fierbinte sau o gustare dulce.

Briose de Post cu Merisoare si Portocale

Delicioasele briose vegane sunt dulci, aromate si nu contin zahar rafinat, lapte, oua si ulei. Sunt facute din ingrediente integrale pentru o varianta mai sanatoasa. Fie ca le pregatesti pentru familie si prieteni, o sarbatoare sau orice alta ocazie, aceste Briose de Post cu merisoare si portocale nu va vor dezamagi!

Incearca si: Chec cu portocale si merisoare

Ingredientele Necesare

 

  • Merisoare – Puteti folosi merisoare proaspete sau congelate.
  • Suc de portocale + coaja – Folositi suc de portocale proaspat stors. Este sanatos si adauga multa savoare brioselor.
  • Faina – Folositi faina universala, faina de spelta light sau faina pentru prajituri din grau integral pentru a obtine cele mai bune rezultate.
  • Zahar – Folositi zahar de trestie nerafinat sau zahar de curmale sau cocos.
  • Piure de mere – Piureul de mere neindulcit este ideal in retetele de briose vegane. Fa puteti face acasa cu usurinta propriul sos sau piure de mere.
  • Praf de copt – acest agent de crestere este esential pentru a ajuta briosele sa se coaca frumos.
  • Bicarbonat de sodiu – Acest ingredient ajuta briosele sa se ridice si sa capete o culoare frumos aurie.
  • Sare – cel mai indicat ar fi sa folositi sare roz minerala deoarece contine urme naturale de minerale esentiale de care organismul are nevoie.

Sfaturi Pentru a Face Briose de Post Reusite

Cand masurati faina, nu luati direct din recipient cu cana de masurat. In schimb, folositi lingura si umpleti cana si nivelati cu spatele unui cutit.

Nu amestecati aluatul in exces, acest lucru va rezulta in briose tari si necoapte uniform.

Adaugati putin zahar deasupra fiecarei briose inainte de a le coace. Zaharul se va intari si va crea un strat crocant deasupra.

Puteti briosele sa se coace in centrul cuptorului.

Pentru a verifica daca s-au copt, faceti testul cu scobitoarea in centrul brioselor.

Depozitare

Dupa racire, puneti un prosop de hartie intr-un recipient care se inchide etans, transferati briosele vegane, inchideti capacul si tineti-le pe masa 3 – 4 zile maxim. Prosopul de hartie va retine umezeala si va preveni inmuierea in exces a brioselor. Daca doriti, lasati-le neacoperite pentru 1 – 2 zile.

Aceste briose vegane vor rezista pana la o saptamana iar in congelator impachetate in pungute individuale pana la 2 luni.

Mai Multe Retete de Briose Vegane

Briose Vegane cu Afine

Briose Vegane cu Zmeura

Briose Frittata cu Legume 

Briose Oreo Vegane

Briose de Post cu Merisoare si Portocale

Briose de Post delicioase, fara ulei, oua, lapte si zahar rafinat. Merge de minune pentru orice ocazie, sau ca gustare/acompaniament pentru cafea.

Ingrediente

  • 2 cani de faina
  • ¾ cana zahar de trestie nerafinat (sau zahar nerafinat de cocos)
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 cana suc de portocale proaspat stors
  • ½ cana piure de mere neindulcit
  • 2 cani merisoare (congelate sau proaspete)
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • Un praf de sare

Metoda de Preparare Pentru Briose de Post

1. Preincalziti cuptorul la 176 °C. Puneti hartii de copt pentru briose in fiecare orificiu al tavii sau ungeti cu putin ulei.

2. Amestecati intr-un bol mediu, faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Adaugati sucul de portocale si piureul de mere, amestecati bine cat sa se combine (nu in exces).

3. Acum incorporati merisoarele si coaja de lamaie. Umpleti fecare orificiu pana la marginea hartiei de copt sau a formei. Optional puteti presara deasupra putin zahar.

4. Puneti tava in centrul cuptorului si coaceti pentru 30 de minute. Dupa aceea, lasati-le sa se raceasca pe un grilaj pentru cateva minute.

5. Serviti briose de post ca desert, gustare rapida sau acompaniament pentru cafea si ceai.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy