Chec cu Portocale – (de post)

0 4,881

Acest chec cu portocale este o alegere delicioasa pentru ocazii festive. Se face cu portocale si un alt fruct la alegere (merisoare, sau chiar fructe confiate). Este un desert simplu si rapid pentru copii si oaspetii pofticiosi.

Chec cu Portocale de Post

Chec cu Portocale - (de post)
Chec cu Portocale si Merisoare

Sunt o mare fana a merisoarelor in combinatie cu portocalele. Daca si tie iti plac aceste doua ingrediente, combina-le fara griji intr-o prajitura cu portocale. In acest chec cu suc de portocale se pot simti aromele atat de delicioase si distincte ale merisoarelor si portocalelor.

Imi place sa garnisesc prajitura cu portocala cu glazura de vanilie si portocale sau chiar portocale sau caise uscate. Dar, aceste idei sunt optionale, il puteti pudra pur si simplu doar cu zahar pudra cu vanilie.

CAUTI MAI MULTE RETETE PENTRU CHEC DE POST?

CHEC VEGAN CU LAMAIE SI AFINE

CHEC VEGAN CU LAMAIE SI SEMINTE DE MAC 

CHEC CU ZMEURA DE POST

CHEC MARMORAT DE POST

Chec cu Portocale - (de post)
Chec cu Portocale si Caise Uscate

Daca nu ai la indemana merisoare sau capsuni, poti folosi in schimb caise uscate. Acest chec cu suc de portocale va iesi la fel de delicios fie pe cont propriu fie cu orice alt fruct proaspat sau confiat la alegere.

Ingrediente

  • 2 1/3 cani faina universala
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita sare
  • ½ cana zahar
  • ½ cana ulei vegetal (canola sau floarea soarelui)
  • 1 cana lapte vegetal
  • 1 lingurita otet din cidru de mere
  • 1/3 cana piure de mere
  • ½ cana suc de portocale (proaspat stors, nu acidulat)
  • 2 cani merisoare proaspete sau caise confiate
  • 1 lingurita coaja de lamaie

Glazura de Vanilie cu Portocale

  • ½ cana zahar pudra
  • 1/8 lingurita vanilie
  • 1 lingurita suc de portocale
  • 1 lingurita lapte vegetal

Vezi si: Chec cu Afine de Post

Metoda de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Tapetati o tava pentru chec cu hartie de copt sau ulei. Puneti tava deoparte.

2. Amestecati cu un tel intr-un bol mare, faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si zaharul.

3. Intr-un bol separat, adaugati uleiul vegetal, laptele vegan, otetul din cidru de mere, sucul de portocale, apoi amestecati.

4. Combinati ingredientele umede cu cele uscate pentru 1-2 minute. Nu amestecati in exces. Puneti 1 cana de merisoare (sau caisele confiate) peste aluat si incorporatile cu grija.

5. Turnati amestecul in tava pregatita. Apoi presarati deasupra 1/3 cana de merisoare si coaja de lamaie.

6. Coaceti prajitura cu portocale pentru 40-45 de minute sau pana cand devine auriu deasupra si scobitoarea iese curata.

7. Lasati-l la racit pentru cel putin 1 ora inainte de feliere.

8. Daca vreti sa ii puneti glazura, amestecati ingredientele de mai sus. Daca va iese prea subtire mai puneti zahar pudra, daca iese prea groasa mai puneti lapte vegan. Turnati glazura peste prajitura cu portocale doar dupa ce s-a racit complet.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy