Ceai de Patrunjel: Beneficii, Precautii si Mod de Preparare

Elimina excesul de fluid retinut in corp, proprietati antioxidante si analgezice...

0 9,265

Patrunjelul este o planta aromatica obisnuita pe care majoritatea dintre noi o folosim pentru a da mai multa savoare preparatelor noastre. Dar oare pentru ce este bun consumul unei cani cu ceai de patrunjel? Continuati sa cititi despre asta mai jos sau vizualizati videoclipul.

Ceai de Patrunjel: Beneficii si Mod de Preparare

Dupa cum se pare renumitul ceai de patrunjel are beneficii surprinzatoare pentru sanatate, dar nu toate beneficiile sunt sustinute de dovezi stiintifice puternice. Haideti sa vedem mai jos ce spune stiinta despre acest tip de ceai.

Ceai de Patrunjel: Beneficii, Precautii si Mod de Preparare

Cum sa Faci Ceai de Patrunjel Acasa

Stiu ca cea mai rapida metoda de a face ceai este infuzarea pliculetelor cu frunze uscate de patrunjel disponibile in multe magazine naturiste.

Totusi, puteti folosi si patrunjel proaspat daca doriti. Daca il aveti deja in gradina, puteti profita de sezon si prepara acasa fara costuri suplimentare.

 Ceai de Patrunjel in Cativa Pasi Simpli

Folositi orice tip de patrunjel doriti: frunze plate, crete sau Italiene. Colectati frunzele si indepartati tulpinile. Trebuie sa aveti in jur de ¼ cana – 15 grame cu frunze pentru a prepara o cana cu ceaiul de patrunjel.

1. Puneti la fiert 250 ml de apa. Transferati frunzele  intr-o cana sau infuzor. Daca folositi frunze uscate trebuie sa puneti 2 lingurite intr-o cana.

2. Turnati apa peste frunze si lasati sa stea 5-10 minute sau in functie de cat de tare vreti sa fie. Daca il incercati pentru prima data ar trebui sa il faceti mai slab apoi sa il lasati la infuzat mai mult timp pe masura ce v-ati obisnuit cu gustul.

3. Strecurati ceaiul si serviti-l cu lamaie. Va recomand sa evitati zaharul pentru a beneficia la maxim de proprietatile sale fara a mari aportul de zahar.

Vezi si: Top 5 ceaiuri pentru picioare umflate

Ceai de Patrunjel: Beneficii

ceai de patrunjel

Sunt o multime de oameni care sustin ca patrunjelul are beneficii pentru sanatate mai ales atunci cand este consumat sunt forma de ceai. De exemplu, este adesea folosit pentru improspatarea respiratiei.

Multe femei sugereaza ca patrunjelul ajuta la reducerea crampelor menstruale si la eliminarea retentiei de apa care le-a cauzat acumularea de kilograme.

Ei bine, nu toate aceste afirmatii sunt sustinte de dovezi stiintifice. Potrivit Bazei de Date a Centrului de Cercetare a Medicinei Naturale Terapeutice, nu exista suficiente  studii care sa sustina beneficiile de mai jos pe care utilizatorii spun ca le au:

  • Pietre la rinichi
  • Infectiile tractului urinar
  • Piele crapata si uscata
  • Ciupituri de insecte
  • Tumori
  • Probleme digestive si de ficat
  • Tuse si astm
  • Retentie de apa si umflaturi (edema)

Savantii spun ca patrunjelul este bogat in vitaminele K, C, A, E si B. Patrunjelul are fibre, fier, cupru, calciu si potasiu. Dar din moment ce nu consumati frunzele din ceai, nu veti beneficia de fibre si veti primi o cantitate mai mica de vitamine si minerale.

Citeste si: Ceaiuri pentru pancreas

 Precautii

Patrunjelul este in mod normal considerat un ingredient simplu. Dar consumul in cantitati mari poate fi periculos. O cana de ceai pe zi nu este prea mult. Dar daca faci ceai cu ulei de patrunjel sau seminte de patrunjel macinate s-ar putea sa consumi mai mult decat ar fi normal!

Oamenii care consuma prea mult patrunjel pot experimenta anemie, si probleme la ficat sau rinichi. Daca aveti diabet, retentie de apa, tensiune arteriala marita sau boli de rinichi ar trebui sa discutati cu medicul daca este sigur sa il beti. De asemenea, pacientii care urmeaza sa aiba o operatie ar trebui sa evite patrunjelul cu cel putin doua saptamani inainte de procedura.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy