Ciorba de Perisoare de Post sau Vegana

0 8,381

Ciorba de perisoare de post sau vegana este o alternativa delicioasa la varianta traditionala, potrivita pentru perioadele de post precum cel al Pastelui sau al Craciunului. Aceasta reteta aduce in prim-plan doua optiuni de perisoare, fie cu linte si quinoa, fie cu tocata din plante, ambele mentinandu-si forma si oferind o experienta gustativa remarcabila.

Ciorba de Perisoare de Post sau Vegana

Aceasta ciorba de perisoare de post este o alegere excelenta pentru cei care adopta un stil de viata vegan sau vegetarian, oferind proteine si o textura bogata. Este perfecta pentru a recrea gustul nostalgic al ciorbelor din copilarie, adaptandu-le la preferintele alimentare curente.

Incearca si: Chiftele de linte

Optiuni de Perisoare

Perisoare cu Linte si Quinoa (fara gluten)

  • 1 cana linte rosie fiarta
  • ¼ cana quinoa fiarta
  • 1 ceapa tocata fin
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • ¼ cana patrunjel proaspat
  • 1 lingurita condimente italiene
  • 1 lingurita usturoi pudra
  • ¼ cana faina universala sau mix de faina fara gluten
  • 4 linguri tarate psyllium
  • 1 lingura boia dulce
  • Sare si piper negru macinat dupa gust

Perisoare cu Tocata din Plante (cu gluten)

  • 400g tocata din plante
  • 200g spartura de orez fiert
  • 60g faina universala
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 ceapa tocata fin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita boia
  • Sare si piper negru macinat după gust

Ciorba

  • 1 ceapa mare tocata fin
  • 1 morcov tocat fin sau ras
  • ½ cana telina rasa sau tocata cubulete
  • 1 radacina de pastarnac rasa
  • 1 ardei gras rosu tocat
  • 3-4 cartofi tocati cuburi
  • 2 bete de telina apio tocate sau radacina de telina
  • 2-3 linguri ulei de masline sau orice alt ulei vegetal
  • 400g rosii în bulion
  • Apa (aproximativ 2 litri, in functie de densitatea dorita a ciorbei)
  • 500ml bors sau suc de lamaie pentru acrit

Nota: Puteti adauga si alte legume la alegere.

Instructiuni

1. Incepeti cu perisoarele. Incingeti o tigaie la foc mediu, adaugati uleiul si caliti ceapa pana devine translucida.

2. Transferati lintea si quinoa gatite intr-un bol, adaugati ceapa calita si celelalte ingrediente. Amestecati, acoperiti bolul si lasati la odihnit timp de 5-8 minute.

3. Preincalziti cuptorul la 200 °C si asezati hartie de copt pe o tava.

4. Formati perisoarele din amestecul preparat (1-2 linguri fiecare) si coaceti-le timp de 20-25 de minute.

5. In paralel, pe foc mediu, adaugati ulei intr-o oala mare pentru ciorba.

6. Adaugati legumele tocate (cu exceptia rosiilor) in uleiul incins si caliti-le pana se inmoaie. Condimentati cu sare si piper apoi adaugati apa si lasati-o sa fiarba pana cand se inmoaie complet legumele.

7. Adaugati rosiile si borsul in oala si fierbeti timp de 10 minute.

8. Introduceti perisoarele coapte din linte si quinoa in ciorba.

9. Pentru perisoarele cu tocata din plante, amestecati toate ingredientele si adaugati-le in oala dupa ce le-ati format si dat prin faina, apoi continuati fierberea pentru 10-15 minute. La final adaugati leustean proaspat tocat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy