Aceste batoane cu fulgi de ovaz sunt o gustare aromata pe care o vei adora! Sunt facute din ingrediente simple precum faina de ovaz si unt de arahide, si nu contin zahar. Perfecte ca gustare proteica dupa antrenament sau desert sanatos.
Batoane cu Fulgi de Ovaz Pentru un Mic Dejun Sanatos
Imi place sa imi fac batoane energizante acasa, deoarece cele din comert au prea mult zahar si nu sunt sanatoase. Am pregatit batoane cu fulgi de ovaz, unt de arahide si ciocolata si am obtinut o gustare sau desert sanatos, bogat in proteine.
Ingredientele de Baza
FAINA DE OVAZ: Folosesc aceasta fain afara gluten ca baza pentru delicioasele batoane energizante. Nu recomand sa o inlocuiti cu un vreun substitut pentru ca nu au acelasi nivel de absorbtie.
PUDRA PROTEICA: Am folosit proteina din mazare cu aroma de vanilie, dar merge si oricare alta optiune vegana. Cautati online sau in farmacii!
SIROP DE ARTAR: Siropul de artar adauga cantitatea potrivita de dulceata fara a fi nevoie de zahar.
UNT DE ARAHIDE: Puteti folosi si unt de migdale sau de caju, deoarece au o aroma mai neutra.
LAPTE: Putin lapte vegan va ajuta sa combinati bine ingredientele.
CIOCOLATA: Aveti nevoie de fulgi de ciocolata pentru baza batoanelor si pentru pus deasupra. Va recomand sa alegeti ciocolata vegana indulcita cu stevia pentru a mentine cat mai mic nivelul de zahar.
Incercati si: Bilute cu nuca de cocos, migdale si cacao
Cum Sa Faci Batoane cu Fulgi de Ovaz
Puneti hartie de copt intr-o tava cu diametrul de 20 cm.
Amestecati faina de ovaz cu pudra proteica si sarea.
Incorporati si restul ingredientelor cu exceptia fulgilor de ciocolata, apoi amestecati ingredientele cu o spatula de silicon.
Dupa ce s-a format un aluat, incorporati si fulgii de ciocolata. Presati amestecul cat mai uniform in tava tapetata cu hartie de copt.
Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde si turnati deasupra batoanelor, apoi congelati pentru 2-3 ore. Taiati in patrate si savurati!
Ingrediente Optionale
SEMINTE DE CHIA: Adaugati cateva lingurite de seminte de chia sau in pentru un boost de fibre si omega 3. Daca se ingroasa prea mult, adaugati putin lapte.
Vezi aici (beneficiile semintelor de chia) sau a (semintelor de in).
NUCI: Puteti inlocui fulgii de ciocolata din reteta pentru batoane cu ovaz, cu nuci tocate. Imi plac migdalele, nucile si semintele de dovleac.
Reteta Usoara Pentru Batoane cu Ovaz Si Ciocolata
Ingrediente
Baza
- 250 g faina de ovaz
- ½ cana proteina din mazare cu vanilie
- 1/8 lingurita sare
- ½ cana unt de arahide
- 1/3 cana sirop de artar
- ¼ cana lapte de soia
- ¼ cana fulgi de ciocolata
- 2 lingurite extract de vanilie
Topping
- 1 cana fulgi de ciocoloata
- 3 linguri unt de arahide
Instructiuni
- Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 20 cm.
- Amestecati cu un tel faina de ovaz, pudra proteica si sarea.
- Incorporati si restul ingredientelor in afara de fulgii de ciocolata, apoi combinati ingredientele cu o spatula. Daca vi se pare prea uscat, mai adaugati putin lapte, dar nu prea mult pentru ca nu o sa se intareasca!
- Incorporati si fulgii de ciocolata dupa ce ati obtinut un aluat.
- Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde la intervale de 20 de secunde, amestecand dupa fiecare interval, pana se topeste complet.
- Turnati ciocolata peste batoane si dati la congelator pentru cateva ore.
- Taiati delicioasele batoane cu fulgi de ovaz in patrate si serviti!