Briose cu Fulgi de Ovaz si Afine Fara Zahar si Fara Gluten

0 681

Cele mai delicioase muffins cu afine sanatoase pe care le vei prepara vreodata! Aceste briose cu afine si fulgi de ovaz sunt indulcite natural, fara lactate si preparate dintr-o combinatie de faina de migdalee si faina de ovaz pentru a le mentine fara gluten. Un mic dejun sau gustare sanatoasa, potrivita pentru copii si nu numai! Incearca aceasta reteta si bucura-te de savoarea unica a acestor briose cu fulgi de ovaz.

Briose cu Fulgi de Ovaz si Afine Fara Zahar si Fara Gluten

Devin super entuziasmata atunci cand reusesc sa obtin un desert delicios dar care sa fie hranitor si incredibil de gustos. Prima data am facut aceste minunatii acum cateva zile cand am deschis frigiderul si am descoperit ca aveam niste afine care implorau sa fie adaugate intr-un aluat de briose cu fulgi de ovaz. Asa ca m-am apucat de copt!

Incearca si: Briose cu capsuni si fulgi de ovaz

Ce Face Aceste Muffins cu Afine Sa Fie Sanatoase?

In locul muffins-urilor cu afine tipice de patiserie (care sunt delicioase si trebuie incercate, fara indoiala), am creat o versiune care se concentreaza pe ingrediente nutritive si mai sanatoase, adica ceea ce fac cel mai bine.

Aceste muffins cu afine sanatoase nu contin unt, indulcitori rafinati, gluten sau lactate. Sunt cu adevarat perfecte pentru a fi luate si mancate in graba si sunt excelente si pentru copii. Iata cum sa faci cele mai pufoase briose cu ovaz.

INGREDIENTE

  • 1 cana + 2 linguri fara de ovaz fara gluten
  • 1 cana faina de migdale
  • ¼ lingurita sare
  • ¾ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 banane bine coapte
  • ½ cana lapte de migdale neindulcit (sau orice alt lapte vegan la alegere)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita otet din cidru de mere (sau zeama de lamaie)
  • 1 cana afine proaspete sau congelate

MOD DE PREPARARE

1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Asezați hartiile pentru muffins in 9 orificii a unei tavi pentru briose sau ungeti cu ulei daca nu aveti hartii (acest lucru este important pentru a evita lipirea!).

2. Intr-un bol mare, amestecati 1 cana de faina de ovaz (pastrand 2 linguri pentru mai tarziu), faina de migdale, sare si bicarbonat de sodiu.

3. Intr-un alt bol mare, amestecati bananele zdrobite, siropul de artar, vanilia, laptele de migdale, uleiul de masline si otetul de mere pana cand compozitia devine omogena. Adaugati ingredientele uscate peste cele umede si amestecati pana la incorporare.

4. Intr-un bol mic, amestecati impreuna afinele si cele 2 linguri de faina de ovaz, apoi incorporati-le usor in aluat.

4. Distribuiti aluatul uniform in cele 9 forme de muffins, umplandu-le pana la 3/4. Coaceti timp de 18-25 de minute sau pana cand scobitoarea introdusa iese curata sau cu doar câteva firimituri lipite.

5. Transferati tava pe un gratar pentru a se raci timp de 10 minute, apoi scoateti briosele din tava si lasati-le sa se raceasca complet pe un gratar. Din aceasta reteta obtineti 9 briose cu fulgi de ovaz medii (sau 12 briose mici).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy